Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'ne (TMMOB) bağlı Kimya Mühendisleri Odası yönetim kurulunun Ankara 24. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin kararıyla görevine son verilmesine, TMMOB Samsun İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Adnan Korkmaz, tepki gösterdi. Kimya Mühendisleri Odası Samsun Şubesi'nde açıklama yapan Korkmaz, tamamıyla siyasal çıkarlarla ilgili olduğunu öne sürdüğü kararı kınadı.

NE İLK NE SON

Korkmaz, 15 yıllık AK Parti iktidarı boyunca, TMMOB ve üye odalara karşı planlı biçimde yürütülen baskı politikalarında yeni bir aşamaya gelindiğini ifade ederek, mahkemenin hiçbir hukuki dayanağı olmayan kararını kınadıklarını aktardı. Korkmaz, 'TMMOB ve odaları, ülkenin en açık, en şeffaf işleyişine sahip örgütleridir. Her iki yılda bir yapılan genel kurullarımızda seçilen denetim kurullarımız, üçer aylık dönemlerle idari ve mali denetim yapıyor. Bu denetim ve faaliyet raporları tüm üyelerimizin ve halkımızın erişimine açık biçimde yayınlanıyor. 2014 yılından bu yana devam eden bu süreç ve mahkemenin Kimya Mühendisleri Odası hakkında verdiği bu karar hukukla ilgili değil, tamamıyla AKP'nin siyasal çıkarlarıyla ilgilidir. Kimya Mühendisleri Odası'na ilişkin görevden almak kararı AKP iktidarının TMMOB'ye karşı saldırılarının ne ilkidir, ne de sonuncusu olacaktır. Bizler geleneğimizden aldığımız güçle, bilime ve akla olan inancımızla halkımızın ve ülkemizin çıkarlarını savunmaya devam edeceğiz' şeklinde konuştu.

Açıklamaya Kimya Mühendisleri Odası, Çevre Mühendisleri Odası ve Elektrik Mühendisleri Odası Samsun şubelerinin yöneticileri de destek verdi.

Zeynep Irmak ÖCAL