HAK ETTİĞİNİ ALDI

Samsunspor Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Rüştü Araboğlu, teknik direktör Alpay Özalan'ın istifası ve yeni gelecek isim hakkında açıklamalarda bulundu. Nuri Asan Tesisleri'ndeki antrenman öncesi soruları cevaplayan Araboğlu, "Alpay hocamızla yollarımızı resmen ayırdık. Kendisi hak ettiği alacaklarının bir kısmını nakit, kalanını da çek olarak aldı. 'Çek almayı kabul etmiyor' gibi haberler yazıldı, çizildi ama böyle bir şey olmadı. Herhangi bir tartışmamız da olmadı. Medenice yollarımızı ayırdık. Kendisine kulübümüze katkıları için teşekkür ediyoruz. Hafta sonu Balıkesirspor maçına takımı Besim hoca hazırlayacak ve çıkaracaktır" diye konuştu.

İSTİFAYI KABUL ETTİK

Araboğlu, "Alpay hocanın istifa ettikten sonra niye antrenmana çıktığını bilmiyorum. Kendisiyle bunu tartışmadık bile. O sırada istifasını nasıl sonlandıracağımızı konuşuyorduk, kendisi antrenmana çıkmayı istedi ve çıktı. Altınordu maçından sonra istifası gündeme geldi biz kendisine 'hocam devam etmemiz lazım' diye söyledik, görevde kaldı. Ankaragücü maçından sonra yine istifasını sundu, biz de kabul ettik. Konuşulduğu gibi 350 Bin TL veya 500 bin TL istediği yönündeki haberler yalan. Ne hak ettiyle onu aldı. Anlaşmazlığımız olmadı, hocamız kendisine sunduğumuz ödeme planını kabul etti. Bir miktarını peşin kalanını da çek olarak aldı" dedi.

BAŞKANIMIZ GÖRÜŞECEK

Yeni hoca konusunda da açıklık getiren Araboğlu şöyle devam etti: "Yabancı transferinde tüm yetkiyi hocaya bıraktığımız için pişman değiliz. Hatta transferler yapıldığında hiç kimsenin sesi çıkmadı. Hoca konusunda da herkes göreve geldiğinde arkasındaydı. Ama bazen kan uyuşmazlığı oluyor. Bizde de öyle oldu. Olmamasını isterdik ama oldu. Hocamızla yaptığımız anlaşmadan, verdiğimiz yetkilerden ve transferlerden pişmanlığımız yok. Bu transferlerden takıma uymayanlar için de gerekeni yaparız. Yeni hoca konusunda kendi aramızda belirlediğimiz isimler var. Başkanımız gerekli görüşmeleri yapacak. En kısa zamanda bitirmek istiyoruz" diye konuştu.