Samsun Büyükşehir Belediyesi, Havza ve Vezirköprü'de arı kovanı polen tuzağı, mısır ve kara buğday tohumu dağıttı.

Vezirköprü'deki törende konuşan Kaymakam Mahmut Kaşıkçı,"Bugün burada farklı bir ürün olan karabuğday var. Bu ürün hem faydaları bakımından hem de arının çiçeğinden faydalanması için önemli. Bu uygulamayı ilk defa Vezirköprü'de deneyeceğiz. Eğer verim alınabilirse çalışmalar sürecek' dedi.

ÜRETİCİ HER ZAMAN DESTEKLENECEK

"Amacımız sürekli üretmek ve üretimi desteklemek' diyen Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Arlı, 'Biz vatandaşlarımızı müşteri olarak değil, üretici olarak görüyoruz. Bizim için üreticimizin memnuniyeti çok önemli. Yaptığımız desteklerin üretime katkısı oluyorsa bizim için en büyük mutluluk budur" ifadelerini kullandı.

KOMİSYON KURULUYOR

Herkesin işini doğru yaptığı takdirde kalkınmanın sağlanacağını ifade eden Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, 'Kırsal kalkınmayı desteklemek için belediye olarak tarım ve hayvancılık komisyonu kuracağız' dedi.

700 KG KARA BUĞDAY TOHUMU HİBE EDİLDİ

Proje kapsamında Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Vezirköprü'de 40 arı üreticisine polen tuzağı verilirken, arının çiçeğinden faydalanması için toplamda 700 kilogram kara buğday tohumu hibe edildi.

75 kişiye ise yem bitkisi olarak mısır tohumu verildi.