Samsun'un İlkadım İlçesi 19 Mayıs Mahallesi Kuşayiş Sokak sakinleri, 2 aydır karanlığa gömülmüş durumda. Mahalle halkının ve esnafın bu durumdan olumsuz etkilendiğini savunan Muhtar Güven Özdemir, "Kuşayiş Sokak'taki asfalt yol yenilenirken, YEDAŞ'a bilgi verdik, sokağı yeterince aydınlatmayan elektrik sistemlerinin yenilenmesini istedik. YEDAŞ gelip kabloları çekti, direklerin betonlarını döktü. Fakat 2 aydan fazla süredir hiçbir ilerleme kaydedilmedi. Vatandaşlar sürekli olarak bana şikayette bulunuyor, ben YEDAŞ yetkililerine sürekli olarak bu durumu iletiyorum ama hiçbir yetkili bu durumla ilgilenmedi, buraya gelip inceleme yapmadı. YEDAŞ bu konuda sorumsuz davranıyor, yetkililer ile yaptığımız görüşmelerden hiçbir fayda sağlayamadık" ifadelerini kullandı.

YEDAŞ'IN TAVRI ZORA SOKUYOR

Muhtar Özdemir, geceleri sokağın çok karanlık olduğunu vurgulayarak, "Karanlıktan faydalanarak duvarlara çirkin yazılar yazılıyor, sokakta içki içiliyor. Kurum binasına gidip birçok kez dilekçe verdim ama sonuç alamadık. YEDAŞ'ın bu tavrından dolayı ben zor durumda kalıyorum. 4 adet elektrik direğinin dikilmesini bekliyoruz. Yapılan çalışmadan önce kısa, yuvarlak sokak lambaları vardı ve az da olsa aydınlanıyordu ancak artık elimizdekinden de olmuş durumdayız. Bizim isteğimiz bir an önce bu sorunun halledilmesi ve sokağımızın aydınlığa kavuşması. Yapılacak iş sadece elektrik direklerinin takılması. YEDAŞ için çok zor bir istek olduğunu düşünmüyorum" dedi.

VATANDAŞLAR MAĞDUR

Sokak üzerindeki dükkanında çay ocağı işletmeciliği yapan Salih Özer ise "Geceleri aydınlatma olmadığı içen karanlıkta içki içenler oluyor, insanlar buradan geçmeye çekiniyor. Aydınlatma altyapısı hazır ancak elektrik direkleri bir türlü takılmıyor. Buradaki vatandaşlar ve esnaf olarak mağduruz" şeklinde konuştu.

Berk ASKAR