Maltepe Belediyesi tarafından ilçedeki engelli vatandaşlara yönelik Kuşadası'nda düzenlediği 'Engelsiz Yaz Kampı' sona erdi. Maltepe'deki engelli vatandaşların hayatını kolaylaştıracak birçok uygulamaya imza atan Maltepe Belediyesi'nin destekleri doğrultusunda Kuşadası'nda farklı yaş gruplarındaki 50 engelli, aileleriyle birlikte tatil yaptı. Engelli misafirlerin kullanımına uygun, denize sıfır, mavi bayraklı 5 yıldızlı otelde 23-28 Eylül arasında gerçekleştirilen kampta engelliler dolu dolu bir tatil geçirdi. Engelli vatandaşlara tatilleri boyunca Maltepe Belediyesi'nde görevli sağlık, can kurtaran, engelliler komisyonu yetkilileri de eşlik etti.

Kuşadası'nda doyasıya eğlendiler
Bu sene 6'ncı kez düzenlenen 'Engelsiz Yaz Kampı' kapsamında beş gün boyunca engelli bireyler ve aileleri tarihi ve turistik geziler, konserler, şenlikler, spor organizasyonları ve seminerlerle dolu dolu bir tatil geçirdi. Tesisteki yer alan animatörlerin hazırladıkları eğlence, dans ve müzik gösterileriyle, spor etkinliklerinde bir araya gelen çocuklar ve aileleri, unutulmayacak anlar yaşadı. Kampa katılanlar son dönemlerin en çok ziyaret edilen turistlik yerlerinden biri olan Şirince Köyü'nü de gezdi. Doğası ve kendine özgü tarihi mimarisiyle ünlü köyde engelliler ve aileleri alışveriş yaptı, hatıra fotoğrafı çekildi.

'Bizim için inanılmaz bir fırsattı'
5 gün boyunca unutmayacak bir tatil yapan engelliler ve aileleri, güzel hatıralarla kamptan ayrıldı.
Kas hastası olan ve tekerlekli sandalye ile hayatını sürdüren oğlu Şevki Genç ile kampa katılan baba İlyas Genç bol bol yüzdüklerini söyledi. Genç, 'Oğlum kas hastası olduğu için ona iyi geliyor. Havuzda fizik hareketleri yaptık. Bizim için inanılmaz bir fırsattı. Maltepe Belediyemize ve Başkanımız Ali Kılıç'a çok teşekkür ederiz. Hasta sahibi aileler için gerçekten bize verilebilecek en güzel hediye. Zaten imkanımız yok ,bizim buralara gelme şansımız hiç yok' diye konuşurken, kas hastası genç ise 'Çok iyiydi tatil, havuzda yüzdüm' şeklinde konuştu.
Otizmli kızıyla birlikte tatile gelen Neşe Küçük ise ilk defa böyle bir tatile geldiklerini söyleyerek, 'Her şey çok güzeldi. Başkanımızdan bu aktivitelerin devamını istiyoruz. Engelli ailelere sunduğu bu güzel imkan için teşekkür ederiz' dedi.
Bir başka engelli yakını da 'Böyle bir kampı ,tatili herkes yapamaz çok güzel bir tatil oldu' diye konuştu.

Engelliler, Kuşadası’nda dolu dolu bir tatil geçirdi