Antalyaspor, cumartesi günü sahasında Mersin İdmanyurdu ile oynayacağı maçın hazırlıklarına devam etti. Altyapıdan sorumlu Mehmet Uğurlu yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanda futbolcular istasyon çalışmasının ardından iki gruba ayrıldı. Antrenmanda bir grup, top kapma ve pas çalışması yaptı. Eto'o önderliğindeki ikinci grup ise taktik çalıştı. Taktik çalışmada futbolcular, defans ve hücum ağırlıklı çalıştı.

ETO'O'DAN UYARI

Dünkü antrenmanda olduğu gibi bu sabahki çalışmada da oyunu sık sık durduran Eto'o, defans bölgesindeki takım arkadaşlarını dikkatli, risk almadan ve kontrollü pas yapmaları yönünde uyardı. Çift kale maçta Eto'o, iki takımı da yönlendirdi. Eto'o ve futbolcuların antrenmanda neşeli olduğu gözlendi.

SAHADA PATRON ETO'O

Yusuf Şimşek ve ekibinin Antalyaspor'dan ayrılmasının ardından takım kaptanı Samuel Eto'o'ya yönetim tarafından farklı sorumluluk tanındı. Teknik ekibin başına getirilen Mehmet Uğurlu'nun yardımcılığını da üstlenen Samuel Eto'o, antrenmanda teknik patron olarak görev almaya başladı. Eto'o, takımın motivasyonunu artırmak için teknik ekip, futbolcular ve kulüp personeli ile toplantılar yaptı.
Mersin İdmanyurdu maçının hazırlık programını Mehmet Uğurlu ile koordine eden Samuel Eto'o, İngiltere ve İspanya'da forma giydiği takımların teknik ve taktik çalışmalarını, Antalyaspor'da uyarladı.
İki gündür sabah erken saatlerde Hasan Subaşı Tesisleri'ne gelen Eto'o, Mersin İdmanyurdu maçının taktik çalışmasını Antalyaspor teknik ekibi ile paylaşarak, antrenmana çıktı. Antrenmandan yaklaşık yarım saat önce sahaya çıkan Eto'o, teknik ekip ile görevli malzemecilere, iki sahada da yapılacak çalışmaları anlattı.

ETO'O KURALLARI

Uzun süredir günde tek antrenmanla maçlara hazırlanan Antalyaspor'da Eto'o ve Mehmet Uğurlu, antrenman sayısını ikiye yükseltti. Sabah ve akşam antrenmanları öncesi futbolcularla kısa toplantı yapan Eto'o, takım arkadaşlarına Mersin İdmanyurdu maçını kazanmaları gerektiğini vurguladı.