MHP Lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, 'Ülkemiz bir taraftan uluslararası komplo süreciyle bir üst bağlılığa itilmiştir. Bu durum ülkemizi 2 ağır tehlikeyle ve aynı oranda mücadele etmekte zorunlu kılmıştır. AB'nin Türkiye'ye bakışı iki yüzlüdür. Karşılıklı çıkarlardan ziyade AB'nin çıkarları daha açıktır. AKP, AB'nin çekim alanından bir türlü çıkamamıştır' dedi.

"DAVUTOĞLU, HUZUR İÇİNDE UYUYABİLİYOR MUSUN?"

'Kilis terör örgütlerinin açık hedefidir, kimsenin can güvenliği yoktur. Hükümet duyarsızdır, evlerde oturmak bile güvenli değildir' diyen Bahçeli, 'MHP, Kilis'in ve Kilisli kardeşlerimizin yanında kaya gibi duracaktır. Bizi üzen Davutoğlu'nun sessizliğidir. Sayın Davutoğlu, Kilis abluka altındayken geceleri rahat ve huzur içinde uyuyabiliyor musun?' diye sordu.

"ERDOĞAN'IN SÖZLERİ UMUT VERİCİ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Dolmabahçe Mutabakatı falan söz konusu değildir' sözlerini hatırlatan MHP Lideri, 'Biz de yıllarca bunu söyledik, rezalet olduğunu söyledik. Sözde AKP-PKK görüşmesini yerin dibine soktuk. Erdoğan'ın sözleri umut vericidir. PKK'nın meclisteki uzantılarıyla yanak yanağa oturan AKP'li siyasetçilere de Sayın Erdoğan'ın söyleyeceği bir çift sözü olmalıdır. Artık demokratik bir açılım yoktur, çözüm süreci çoktan gömülmüştür' ifadelerini kullandı.