Ekonomide hibe yerine faizsiz kredi dönemine geçmek için çalışmaları başlatan Hükümet, son olarak Başbakan Yardımcısı Elvan'ın yaptığı açıklama ile faizsiz kredide yeni bir döneme girileceğinin müjdesini verdi. Elvan, 'Destek de, yararlanan da 10 kat artacak' derken, verilecek olan desteğin miktarında artış yaşanacağı ve faizsiz kredi desteğini alan kişilerin sayısında da büyük oranda artışa gidileceği müjdesini verdi.

Elvan, çiftçiden esnafa kadar birçok kesime yönelik devlet desteklerini yeniden düzenleyeceklerini açıklarken, devlet destekleriyle alakalı altyapı çalışmalarını da değerlendirdi. Üretimi artıracak, reel sektörü büyütecek, yatırımları teşvik edecek yeni bir yapılanmaya gidileceğini ifade eden Elvan, 'Yeni dönemde hibe yerine cazip, sıfır faizli kredi sistemine geçmek istediklerini' söyledi. 'Böylece 100 milyon yerine 1 milyar lira kullandırıp, desteği 10 katına çıkarmış olacağız' dedi.

ÖNCELİK KOBİLERE

Faizsiz kredi için öncelik kobilerde diyen Elvan, kobilerin gelişmesi için hükümetin ortaya yeni projeler koyacağını düşündürdü. Aynı zamanda faizsiz kredi için doğuda çalışmaların titizlikle yürütüleceği ifade edilirken, terör yandaşlarının faizsiz kredi alamayacağı ifade edildi.