Gaziantep'te yaşayan 3 çocuk annesi ve 4 aylık hamile Çağlar Aşık, kocası M.A.A. tarafından ağzı bağlanarak, 20 dakika boyunca yumruk, sopa ve bıçakla darp edilmiş, cinnet getiren koca, çocuklarının gözü önünde yaptığı işkencenin ardından pompalı tüfekle karısının ayağına ateş etmişti. Talihsiz kadının sol ayağı kesilmişti. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, işkence gören Çağlar Aşık'a tedavi gördüğü Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesinde geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Anne Döne Sönmez: 'Cani koca idam edilsin'
İşkence gören Çağlar Aşık'ın annesi Döne Sönmez, kızına bu acıyı yaşatan caninin idam edilmesini isteyerek, 'Kızıma ve bizlere bu acıyı yaşatan o caninin en ağır cezayı almasını istiyorum. İdam edilmesini istiyorum. Hiçbir zaman oradan çıkmasın' dedi.

'Çağlar çocuğunu doğuracak'
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Çağlar'ın 4 aylık hamile olduğunu belirterek, 'Çağlar 4 aylık hamile ve çocuğunu doğuracak. İlk başta çocuğu aldıracak haberleri sinirle söylenmiş. Ben az önce görüştüm. Sizin arkanızdayım dedim her türlü desteği vereceğim dedim. O da çocuğunu doğuracağını söyledi' şeklinde konuştu.

'Bu caninin en ağır cezayı alması için takipçisi olacağız'
Bunu yapan caninin en ağır cezayı alması için hukuki sürecin birebir takipçisi olacaklarını söyleyen Şahin, 'Kızımızın durumu iyi, çok derin üzüntümüz var. Yalnız bunu yapan bu aileye bu kızımıza bu şiddeti uygulayan bu şahsın en ağır şekilde ceza almasının birebir takipçisi olacağız. Ancak bu bir sonuç biz neden böyle oluyoru tartışmamız lazım. Özellikle çıkan yasanın daha fazla koruyucu tedbir alması gerekiyor. Aileye ve kızımıza her türlü sosyal desteği sağlayacağız' ifadelerini kullandı.

'Bana işkence ettikten sonra sigara içip gülüyordu'
İşkence gören Çağlar Aşık, kocasının kendisine uyguladığı işkenceden sonra sigara içip güldüğünü ifade ederek, 'Kocam ağzımı bağladıktan sonra beni odaya götürüp burada vurmaya başladı. Hep bugünü bekledim dedi. Ben de neden ben sana ne yaptım dedim. Ayağımdan bıçakladı. Daha sonra pencereden aşağıdaki insanlara ateş etti. Pompalı tüfekle bana da ateş etti kanlar içinde kaldım. Çocuklarım kapıda ağlıyordu. O da oturup sigarasını yaktı ve bana bakıp gülüyordu' diye konuştu.
Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mesut Özkaya ise Çağlar'ın sol ayağını kesmek zorunda kaldıklarını, genel durumunun ise iyi olduğunu söyledi.

Başkan Şahin, kocasından işkence gören hamile kadını ziyaret etti