ABD'li müzik ikonu Prince Rogers Nelson geçen hafta evinin asansöründe cansız bulundu. Ünlü şarkıcının ölümünün ardından otopsisi yapıldı ve otopsi sonucunda intihara dair bir belirti veya herhangi bir travma izi bulunamadı.

TMZ sitesinde geçen haberde, Prince'nin yapılan araştırmalara göre ölmeden önce 154 saat uyuyamadığı iddiası yer aldı. Bunu kız kardeşi Tyka Nelson'un eşi Maurice Philips de doğruladı.

Prince'in ölümü sosyal medyada geniş yankı buldu. Hayranları ünlü şarkıcı için etkinlikler düzenlemeye ve başsağlığı mesajları yayımlamaya devam ediyor.

Birçok ünlü ismin yanı sıra ABD Başkanı Barack Obama, Prince'in ölümüyle ilgili olarak açıklama yaptı. Obama Prince için, 'Dünya, yaratıcı bir simgesini kaybetti' dedi.

BÜYÜK MİRAS KİME KALACAK?

Daily Mail'e göre Prince'in mal varlığının yaklaşık 300 milyon dolar olduğu varsayılıyor, buna 6.7 milyon değerindeki evi dahil değil. Ayrıca dünyaca ünlü şarkıcının müzik arşivinin de, 500 milyon dolar değerinde olduğu söyleniyor.

Dünya ünlü yıldızın, varisinin kim olacağı da merak konusu oldu. Bekar olan Prince'nin, çocuğu da olmadığı için en az 800 milyon dolarlık servetinin kime kalacağı magazin gündemlerinde konuşuluyor.

Prince'nin eski eşi Mayte Garcia'dan doğan çocuğu 1 hafta sonra hayatını kaybetti. İkinci evliliğini yaptığı Manuela Testolini ile ilişkisi de 2006 yılında bitti. Ünlü yıldızın kariyerini kimin devam ettireceği, mirasının kime kalacağı konuşulurken; en çok adı duyulan isim, kardeşi Tyka Nelson.

Yaklaşık 5 bin TL'ye gelen cesedin yakılma töreni sonrası, sanatçının küllerini de kardeşi Tyka aldı. Eğer dünyaca ünlü yıldızın herhangi bir vasiyeti ortaya çıkmazsa, tüm mirası kardeşine kalacak.