Kalkınma Bakanı ve Mersin Milletvekili Elvan, Mersin'e gelerek AK Parti Yenişehir 4. Olağan İlçe Kongresi'ne katıldı. DİA Center'de yapılan ve mevcut İlçe Başkanı Bekir Topçu önderliğindeki tek listeyle gidilen kongreye, AK Parti İl Başkanı Cesim Ercik, milletvekilleri ve partililer katıldı.
Kongrede partililerin sevgi gösterileriyle karşılanan Bakan Elvan, yaptığı konuşmada, AK Parti'nin gücünü birliğinden, kardeşliğinden, Ahmet Yesevi ocağından, Malazgirt'ten, Anadolu'yu Türkiye yapan değerlerden, milleti millet yapan değerlerden alan bir parti olduğunu vurguladı. '80 milyon milletimizin her bir ferdi bizim için biriciktir ve son derece değerlidir' diyen Elvan, kararı, kökeni, fikri, düşüncesi ne olursa olsun sandığa giden her vatandaşın kendileri için çok değerli olduğunu ifade etti. Elvan, Türkiye'deki her insanın hayatının, geleceğinin, kararının kendileri için çok kıymetli olduğunun da altını çizdi. Elvan, 'Toplumsal hayatımızın yara almasına gönlümüz razı olmaz. Biz başka devletlerden farklıyız. Biz başka devletlere, başka milletlere benzemeyiz. Bizim milletimizin gönlü Akdeniz gibi engindir, Toroslar gibi yücedir. Bizim milletimizin gönlünde insan onuru vardır. Bizim milletimizin gönlünde bütün renkleriyle, zenginlikleriyle Türkiye vardır. Milletimizin gönlünde birlik, beraberlik, huzur, kardeşlik vardır. Hiçbir şekilde kardeşliğimize halel getirmeyeceğiz' diye konuştu.

'Mersin'de 2019 sonuna kadar ikili eğitime son vermeyi hedefliyoruz'
Mersin'de yapılan yatırımlara da değinen Elvan, Mersin'de AK Parti iktidarları döneminde çok önemli yatırımlar gerçekleştirdiklerini söyledi. 1 Kasım seçimlerinin ardından yatırımlara yoğunluk verdiklerini belirten Elvan, Çukurova Bölgesel Havalimanı yatırımında 4 Ekim 2017 tarihinde üstyapı için teklifleri alacaklarını ve yapım aşamasına geçeceklerini dile getirdi. Altyapı çalışmaları için de yüklenici firmanın yoğun şekilde çalıştığını belirten Elvan, Çeşmeli-Taşucu Otoyolu için de Yüksek Planlama Kurulu kararının onayını aldıklarını, yakın bir zamanda da yapım ihalesine çıkmayı planladıklarını söyledi.
Mersin'de 2019 sonuna kadar ikili eğitime son vermeyi hedeflediklerini kaydeden Elvan, 'Bu kapsamda Yenişehir ilçemizde 6 okulumuzun inşaatı devam ediyor, iki okulumuzun ise proje çalışmaları sürdürülüyor. Elektrikle ilgili çok ciddi sorunlarımız vardı. Halen sorunumuz bitmedi ama bu sorunları da çözüyoruz. Yenişehir'de 2015-2016'da 32 milyon lira elektrik altyapısı için yatırım yapıldı. Mersin genelinde ise sadece 2017 yılında 140 milyon liralık yatırımla 367 adet yeni trafo ve 12 bin direk ve tesisatı yeniliyoruz' ifadelerini kullandı.

'Üçüncü çeyrekte yüzde 7'nin üzerinde bir büyüme performansı bekliyoruz'
Bir yandan bu yatırımları yaptıklarını, bir yandan da ekonomiyi güçlendirdiklerini vurgulayan Evlan, şöyle devam etti: 'Üstelik bunu, etrafımızdaki tüm gelişmelere ve zorluklara rağmen yapıyoruz. Ekonomimiz tüm dünyayı şaşırtmaya, uluslararası kuruluşları yanıltmaya devam ediyor. Yılın ilk çeyreğinde yüzde 5,2, ikinci çeyreğinde yüzde 5,1'lik bir büyüme performansı gerçekleştirdik. İnşallah üçüncü çeyrekte yüzde 7'nin üzerinde bir büyüme performansı bekliyoruz ki, Türkiye olarak Çin ve Hindistan'dan sonra en hızlı büyüyen ülke konumundayız. Ülkemizle, hükümetimizle, Başbakanımızla, Cumhurbaşkanımızla gurur duyuyoruz. Hem yedi düvele karşı mücadele edeceksin hem etrafında bir ateş çemberi olacak hem bir sürü terör örgütüyle mücadele edeceksin hem de ekonomiyi büyüteceksin. Bunun bir adı olacaksa onun adı sadece başarıdır. Çünkü biz milletimiz için çalışıyoruz, geleceğimiz olan çocuklarımız, torunlarımız için çalışıyoruz.'

'Bu millette bu inanç oldukça kimse bizim sırtımızı yere getiremez'
Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı dizelerine atıfta bulunan Elvan, 'Bu göğüslerde bu iman oldukça, bu millette bu inanç oldukça kimse bizim sırtımızı yere getiremez, getiremeyecek de. Türkiye onlara rağmen büyüyecek, onlara rağmen güçlenecek, onlara rağmen kalkınacaktır. Biz çünkü gücümüzü milletten alıyoruz, arkamızda millet var. Rotamızı millet çiziyor, biz de o rotada ilerliyoruz. Milletimizin bize vermiş olduğu istikametten asla sapmadık, sapmayacağız' dedi.

'Ne kadar saldırırlarsa saldırsınlar hepsinin hakkından geldik, geliyoruz ve geleceğiz'
Bir yandan ekonomiyi güçlendirirken bir yandan da terörizmle mücadele gerçekleştirildiğine işaret eden Elvan, şunları söyledi: 'Düşmanımız çok; bir yanda FETÖ, bir yanda PKK, bir yanda DEAŞ, bir yanda DHKP-C. Bir yığın terör örgütü ve onların arkasında bir yığın destekçisi, topyekun olarak aynı amaç doğrultusunda ülkemize milletimize saldırıyorlar. Ne kadar saldırırlarsa saldırsınlar hepsinin hakkından geldik, geliyoruz ve geleceğiz. Karşılarında sıradan bir devlet yok. Karşılarında çağ açıp çağ kapamış Fatih'in, Avrupa'yı titretmiş Kanuni'nin, Türkiye Cumhuriyeti'ni kurmuş ve düşmana haddini bildirmiş Mustafa Kemal'in torunları var. Karşılarında 16 büyük devlet kurmuş bir millet var. Karşılarında adam gibi adam, yedi düvele karşı dimdik duran Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan var. Güvenlik güçlerimiz, dağda, bayırda, kırda bu hainlere bir bir haddini bildiriyor, bundan sonraki süreçte de bildirmeye devam edecek. Terörün kökünü kazıyacağız demiştik, terörün kökünü kazıyoruz. Mücadelemiz büyük. Yedi düvele karşı mücadele ediyoruz, terör örgütlerine karşı mücadele ediyoruz, destekçilerine karşı da mücadele ediyoruz. Ama biz güçlü bir ülkeyiz. Bu mücadelemiz devam edecek, Allah'ın izniyle güçlü ve büyük Türkiye'yi, dünyanın ilk 10 büyük ekonomisi arasına sokacak Türkiye'yi birlikte inşa edeceğiz.'
Kongrede daha sonra seçimlere geçilirken, Bakan Elvan, Silifke İlçe Kongresi'ne katılmak üzere Mersin'den ayrıldı.

Elvan: “Bu millette bu inanç oldukça kimse bizim sırtımızı yere getiremez”