RUS'U DEVİRDİ, ŞAMPİYON OLDU

Türkiye'nin ev sahipliğinde Ordu'da düzenlenen Yıldız ve Genç Bayanlar Avrupa Boks Şampiyonası'nda Samsunlu sporcular fırtına gibi esti. Turnuvada öyle biri vardı ki kilosunda Avrupa Şampiyonu olarak ülkesine büyük gurur yaşattı. Gece, gündüz demeden çok çalışan ve hayallerinin peşinden koşan milli sporcu Urguya Us, 60 kilo bayanlar finalinde Rus rakibi Liudmila Vorontsova'yı sayı üstünlüğü ile 3-0 yenerek Avrupa şampiyonu oldu. Urguya bu zaferi ile Samsun'dan altın madalya kazanan tek sporcu olma özelliğini de taşıyarak sevenlerine büyük gurur yaşattı.

ONUNLA GURUR DUYUYORUM

Ailecek boks sporuna gönül veren Urguya'nın babası ayrıca kendisinin antrenörü, annesi boks hakemi ve kardeşi de boks sporcusu. Kızının Avrupa Şampiyonu olmasından dolayı çok mutlu olduklarını belirten Milli Antrenör Fazlı Us, "Urguya ile bu şampiyonaya çok iyi hazırlandık, gece gündüz demeden hep bu anı hayal ederek çalıştık. Onu yürekten kutluyorum, ülkeme ve bana böyle bir gurur yaşattığı için"dedi. Şampiyonada ayrıca Yıldız ve Genç Boks milli takımı toplam 6 altın, 2 gümüş, 9 bronz olmak üzere 17 madalya kazanarak tarihi bir başarıya imza attı.

AİLECE BOKSÖRLER...

Us ailesinde babadan anneye herkes boksla uğraşıyor. Kızları Urguya'nın Avrupa Şampiyonluğu'nun ardından aile kürsüde gurur pozu verdi.

Salim YILDIZ