Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen aşure dağıtımı bu yıl Gaziosmanpaşa Meydanında gerçekleşti.Muharrem ayı nedeniyle binlerce vatandaşa 3 ton aşure dağıtıldı. Cuma namazı çıkışında gerçekleştirilen aşure dağıtımına Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta'nın yanı sıra birçok vatandaş katıldı. Başkan Usta aşure almak için uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlara kendi elleriyle aşure ikram etti.

''Paylaşmak berekettir'
Muharrem aynının öneminden bahseden Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, ''Paylaşmak berekettir, bollukta gelenektir. Bu bolluk bize Kerbela'yla birlikte geçmişten ecdadımızın sayesinde bugün yaşadığımız bu kültürü miras olarak bıraktı. Elbette önemli bir sorumluluk, önemli bir alışkanlık ve gelenek. Biz Muharrem ayı geldiği zaman onuncu günü sabırla bekliyoruz. Çünkü onuncu gün artık aşureyle özdeşleşti. Hem geçmişimizi, geçmişimizdeki kültürümüzü hem Kerbela'yı hem Hz. Hüseyin'i bu vesileyle anımsıyoruz. Bir anlamda aşureyle birlikte paylaşma kültürünü, birlik, beraberlik, dostluk kültürünü de geliştirmeyi arzu ediyoruz. Burada en önemlisi halkımızın göstermiş olduğu özveri. Halkımızın göstermiş olduğu ilgi ve alaka'' diye konuştu.

''Hususi olarak aşure yemek için geldim''
Aşure yemek için Gaziosmanpaşa Meydanına geldiğini ifade eden Vasfiye Orhun, ''Ben yarın Almanya'ya dönüyorum, hususi olarak sırf bu aşureyi yemek için geldim. Gerçekten çok lezzetli, burada denk gelirsem muhakkak geliyorum. Bu senede tesadüf oldu çok memnunum'' ifadelerini kullandı.
Aşure çok lezzetli, mümkün olduğunca gelmeye çalışıyorum diyen Emine Kar ise, ''Başkanımıza teşekkür ederim, böyle bir organizasyon yaptığı için. Çok memnun kaldık, çok lezzetli. Bundan daha iyisi sağlık'' dedi.
'Başkanımıza teşekkür ederiz böyle güzel günleri bize yaşattıkları için' diyen Efendi Yalvaç ise, ''Hicri yeni yılımız İslam alemine hayırlı olmasını diliyorum'' dedi.

Gaziosmanpaşa’da binlerce kişiye 3 ton aşure dağıtıldı