KBÜ Sosyal yaşam merkezinde yapılan etkinliğe Rektör Prof. Dr. Refik Polat, Çad Ankara Büyükelçisi Djidda Moussa Outman, Karabük İl Müftüsü Halil Bektaş, fakülte dekanları, enstitü müdürleri, akadamisyenler ile çok sayıda yerli ve yabancı öğrenci katıldı.
Farklı ülkelerden üniversitede eğitim için gelen öğrencilerin yerel kıyafetleri ile katıldığı etkinlik renkli anlara sahne oldu. Etkinlik alanının ortasına kurulan kazana öğrenciler kendi dillerinde 'bereketli olsun' diyerek ellerindeki aşure malzemesini sıra ile kazana döktü. Bir öğrenci ise Nusret taklidi yapması ise tören alanındakilerin gülüşmesine neden oldu. Öğrencilerin ardından Rektörü Polat ile Çad Büyükelçisi Outman da öğrenciler gibi aşure kazanına malzeme bırakarak kazanı karıştırdı.
Pişirilen aşure Karabük İl Müftüsü Halil Bektaş'ın yapmış olduğu duanın ardından katılımcılara servis edildi.
Aşure dağıtımı sırasında açıklamalarda bulunan Rektör Polat, ' Geçen yıl Karabük üniversitesinde öğrenim gören yabancı öğrencilerle hoşgörü ekmeği yapmıştık. Bu yıl da aşure ayına denk getirdik. Aşure etkinliğini Karabük üniversitesinde eğitim gören uluslararası öğrencilerle gerçekleştirdik. İnşallah ülkemiz için milletimiz için bereketli olur' dedi.
Çad Ankara Büyükelçisi ise konuşmasında Aşure Günü için davetlerinden dolayı Rektör Polat'a teşekkür ederek, 'Karabük Üniversitesi'nin aşure etkinliğine katılmaktan dolayı mutluyuz. Bereketli olur inşallah. Karabük Üniversitesi'nde okuyan öğrencilere başarılar diliyorum. Ayrıca 200'ün üzerinde Çadlı öğrenci aldıkları için Çad Devleti adına teşekkürlerimi sunuyorum' ifadelerine yer verdi.
Etkinlik çekilen toplu resmin ardından sona erdi.

Öğrenciler kampüste bir kazan aşure kaynattı