Dünya Kalp Günü etkinlikleri kapsamında obeziteyle mücadeleye ve dengeli beslenmeye dikkat çekmek için Menekşe Parkı'nda yürüyüş yapıldı. Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Küçükçekmece Belediyesinin organize ettiği yürüyüşe Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, eski Milli Futbolcu Ahmet Dursun, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Kalabalıkla beraber yürüyen Küçükçekmece Belediye Başkanı Karadeniz, kalp sağlığının önemini vurgulamak, toplum düzeyinde farkındalık oluşturmak ve gerekli koruyucu, önleyici tedbirleri almak amacıyla Dünya Kalp Günü etkinlikleri kapsamında yürüyüş gerçekleştirdiklerini söyledi. Kalp sağlığının sürekli ihmal edildiğine dikkat çeken Başkan Karadeniz, 'Amacımız kalp sağlığına dikkat çekmek. Çünkü hepimizin ihmal ettiği bir alan. Tabi biz kalp sağlığını sadece maddi anlamda düşünmüyoruz. Kalp sevginin merkezi, aslında ona da vurgu yapmak istiyoruz. Gönül sağlığı da çok önemli. Kalp sağlığı ile ilgili birçoğumuzun birçok kusuru var. Bunun da önüne geçmenin en önemli yolu sporla barışmak. Biz burada küçük bir yürüyüşle kalp sağlığına dikkat çekmeye çalışıyoruz' dedi.
Yürüyüş sonunda yürüyüşe katılanların kan şekeri ve tansiyon kontrolleri yapıldı. Alanda ayrıca plates yapmak isteyen kadınlara da hocalar eşliğinde eğitim verildi. Yürüyüşe katılan eski Milli Futbolcu Ahmet Dursun da kalp sağlığına dikkat çekerek, spor açısından tembel olan insanların en azından yürümeleri gerektiğini söyledi.

'Kalp hastalığına bağlı ölümler giderek artıyor'
Türk Kardiyoloji Derneği Gelecek Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kemal Erol, yürüyüş sonunda Türkiye'deki kalp sağlığı durumu hakkında konuştu. Prof. Dr. Erol, hastalığın gittikçe genç yaşlarda görülmeye başladığını belirterek, 'Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kalp damar hastalıkları birinci sırada ölüm nedenlerini oluşturuyor. Tüm ölümlerin yaklaşık yüzde 40'ını kalp damar hastalıklarına bağlı ölümler oluşturuyor. Maalesef son yıllarda giderek artmakta ve çok daha genç yaşlarda görmekteyiz. İşte bu amaçla tüm dünyada kalp damar hastalıklarına dikkat çekmek, halkın bilinç düzeyini artırmak için her yıl 29 Eylül'de Dünya Kalp Günü kutlanıyor' diye konuştu.
29 Eylül Dünya Kalp Günü etkinlikleri bisiklet turuyla sona erdi. Bisikletlere binen protokol üyeleri, vatandaşlar ve öğrenciler parkı turladı.

Küçükçekmeceliler kalp sağlığına dikkat çekmek için yürüdü