İngiliz – İsrail ortaklığıyla üretilen ve genel olarak şirket yöneticilerini hedefleyen Solarin telefonları, 20 bin liralık fiyatıyla cep yakıyor. Son teknoloji olan ve piyasada bulunan telefonlardan en az 2-3 yıl ileride bulunduğu iddia edilen telefon, dünyadaki en güvenli telefon olarak hizmete sunulacak. Telefonun güvenlik duvarını aşmak imkansız olarak değerlendirilirken, son teknoloji telefonun şirket yöneticileri ve devlet adamları tarafından alınması bekleniyor.

Şirket yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, 'Telefonumuz avantajlı bir fiyata sahip olmasa da, kullanıcılarına dünyanın son teknolojisini sunuyor.' Denildi.

LÜKS TELEFON PAZARI 1.1 MİLYAR DOLAR

Sirin firmasının yöneticisi Moşe Hogeg'in değerlendirmesine göre dünyada bu telefonu alacak birçok devlet adamı ve şirket yöneticisi bulunuyor. Android işletim sistemine sahip olacak telefonun, bilgisayar korsanlarına karşı %100 oranında savunma sağladığı iddia ediliyor. Telefona verilecek olan 20 bin doların da, maliyet noktasında sıradan bir telefonun hacklenmesinden daha avantajlı olduğu söyleniyor.

Bilindiği gibi dünyada satılan en pahalı telefon, üzerinde siyah bir elmas bulunan Apple 5 Black Diamond olmuştu. 15.3 milyon dolara alıcı bulan telefonun rekorunu geçmek ise şuan imkansız görünüyor.