Beraberindeki AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ve Vali Erdoğan Bektaş ile birlikte Hemşin ilçesine gelen Bakan Bak, selden zarar gören yolları ve dere içerisindeki bentleri inceleyerek değerlendirmelerde bulundu. Selden zarar gören hemşehrilerine 'Geçmiş olsun' dileklerini ileten Bakan Bak 'Çayeli ilçesindeki Kaptanpaşa ve Gürpınar mahallelerinde bir evin çökmesi neticesinde hayatını kaybeden çok değerli hemşerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Annesi de yaralanmış. Tabiki de metrekareye çok yoğun yağış düşünce büyük bir afetle karşı karşıya kaldık. Bugün Hemşin ilçesindeki durumu tespit için geldik. Rize'mizde geçen yılda bir afet yaşamıştık. Mevsim normalleri dışında ve çok yoğun yağışlar. Metrekareye 150 kilogram yağış düştü. Bu yağış sonrası Hemşin ilçesinde yaşanan olayı Kaymakam bey anlattığında gerçekten büyük bir faciayı atlattığımızı görüyoruz. Bu tahkimatların yapılması faciaları önledi. Tahkimatların ortaya koyduğu direnci görüyoruz. Ama o tahkimatlara rağmen su bazı tahkimatları da alıp götürmüş. Bir tane can kaybımız var o bizi çok üzdü. Onun dışında bazı evlerimizde hasarlar var' dedi.
Yardım ve sağlık ekiplerinin Gürpınar mahallesine ulaşmaya çalıştığını kaydeden Bakan Bak 'Mahalle yolundaki birinci engel aşıldı, ekipler ikinci engeli aşmaya çalışıyor. Bu gece tamamlamaya çalışıyorlar Vali bey ile de temas halindeyiz. Sayın Cumhurbaşkanımıza bilgi verdik. Rize'de DSİ tarafından yapılan yatırımların çok daha hızlı bir şekilde vücut bulması gerekiyor. Tüm hemşehrilerimizin dere yataklarına, yamaçlara, toprağın kayabileceği noktalara ev yapmamaları çok önemli. Alınan yağış nedeniyle toprak doyuyor ve kayıyor. Dolayısıyla bu konuda çok dikkatli olmamız gerekiyor. AFAD'dan sorumlu Başbakan Yardımcımız Recep Akdağ ile görüştüm gerekli yardımlar gelecek' ifadelerini kullandı.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ise yaptığı açıklamada 'Senoz ve Fırtına Vadisi ile Hemşin ilçesinde büyük bir afete maruz kaldık. Bu büyük bir hasar. Bölgenin yapısal özelliğinden kaynaklanan ama her ne olursa olsun dere yataklarını ıslah ediyoruz, tahkim ediyoruz. Hemşehrilerimizin bu dere yataklarının etrafında faaliyette bulunurken daha dikkatli olmaları gerekiyor. Hasarları kısa zamanda hükümetimiz gündemine alarak giderecektir' diye konuştu.

Gençlik ve Spor Bakanı Bak, Hemşin ilçesinde selden zarar gören yolları ve dere