Samsun Haber: Bugünkü yapılan duruşmada FETÖ'den tutuklanan eski Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Kıdemli Albay Murat Özer tanık olarak dinlendi.

15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra başlatılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında eski Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eken gözaltına alınmış ve tutuklanarak ceza evine gönderilmişti. Şüphelinin Samsun 3. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmasına bugün devam edilirken, tanık olarak dinlenen eski Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Murat Özer şu ifadeleri kullandı: "Olay tarihinde Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığında kıdemli albay rütbesiyle görev yapıyordum. Olay günü Mehmet Şükrü Eken ile bir araya gelmedik. Mehmet Şükrü Eken askeri hattan beni arayarak 'Emir geldi mi' diye sordu. Sahil Güvenlik Komutanlığından bir emir gelmişti ve ben de onu sorduğunu zannederek 'geldiğini' söyledim. Eken'den herhangi bir talimat almadım' dedi.

Tanığın ifadesinin ardından söz alan Mehmet şükrü Eken'in avukatı ise, "Müvekkilimde ByLock kaydı tespit edilemedi. Bank Asya'da da hesabının olmadığı tespit edildi. Dosyada, şüphe dışında, varsayımın dışında müvekkilimin tutuklanmasını gerektirecek tek bir delil yoktur. Askeri kurallara göre görevlendirilmelerde görevlendirilecek askerin onayı sorulmaz. Kanuna uygunsa yerine getirir. Müvekkilim sıkıyönetim komutanı olduğu yönünde gelen emri yerine getirmemiştir. Sadece birliğinin emniyetini sağlamıştır. Birlik dışına asker ya da silah çıkartmamıştır. Birliğe de sivillerin girmesine izin vermemiştir. Müvekkilim darbeciler tarafından görevden alınmak istenen Muharebe Hizmet Destek Eğitim Komutanı Korgeneral Mehmet Daysal ile de 2 kez telefonda görüşmüştür. 15 Temmuz gecesi müvekkilimin tavrının belirlenmesi için tanık olarak dinlenmesini ve tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesini talep ediyorum" diye konuştu.

Mahkeme heyeti Korgeneral Mehmet Daysal ile Hava Er Eğitim Komutanı Tuğgeneral Celal Başoğlu'nun tanık olarak ifadelerinin alınmasına ve tutuklu sanığın üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti göz önünde bulundurularak tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.