Samsun'da Tarım Teknopark kurulması konusunda çalışmaların başladığına dikkat çeken Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, "Kurulacak bu tesisi ilçeye kazandırmak için her şeyi yapmaya hazırız" dedi.

TARIM MERKEZİYİZ

Samsun'un, Bafra ve Çarşamba ovaları ile sadece Türkiye'nin değil, dünyanın da sayılı tarım şehirlerinden biri olduğunu ifade eden Bşkan Şahin, "Bafra, Kızılırmak nehrinin vücuda getirdiği geniş deltanın alüvyonları üzerine kurulu bulunan Samsunumuzun ve ülkemizin önemli bir tarım merkezidir. Bafra, tarıma dayalı sanayi alanında da her geçen gelişmekte, 40'dan fazla tesis ve fabrika ile istihdama da büyük katkı sağlamaktadır" dedi.

TÜRKİYE İÇİN VAR

Samsun'da kurulması planlanan Tarım Teknopark'a ilçe olarak talip olduklarına dikkat çeken Şahin, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Baframız nüfusu, yüzölçümü büyüklüğü tarıma dayalı arazi genişliği ve ürün çeşitliliği bu merkezi hak etmektedir. Bafra Belediye Başkanı olarak, Bafra Tarım Teknoparkı'na her türlü katkıyı yapmaya hazırız. Bizimle birlikte Bafra Ziraat Odası, Ticaret ve Sanayi Odası ve tüm bileşenlerin de bu katkıyı yapacağına inancım tam. Biz şöyle diyorduk, 'Biz, Bafra olarak büyük bir aileyiz.' Bununla birlikte artık, 'Samsun'da Bir Bafra var, Bafra Samsun ve Türkiye için var' diyoruz."