Kızıltepeli girişimcilerden Selahattin Çapar ve Mahmut Kılıç'ın ortak olarak kurduğu fabrikada tüm işletme ve dağıtımı Suriyeli işçiler yapıyor. Kızıltepe'nin Eymürlü Mahallesi'nde 17 Suriyeli mültecinin istihdam edildiği ekmek fabrikası, mültecilere umut oldu. Suriye'de poşetlerde imal edilen lavaş ekmek daha önce Şanlıurfa ve Gaziantep'ten Mardin il ve ilçelerine getirilirken Kızıltepe'de yeni açılan fabrika ile artık ilçede üretilmeye başlandı.
Açılışa Kızıltepe Esnaf Kefalet Kooperatifi üyesi İsa Tunç ve Aziz Doğru, Esnaf ve Sanatkarlar Derneği Başkanı Zeynettin Ayav, Şoförler Cemiyeti Başkanı Bedran Şahin ve çok sayıda vatandaş katıldı. İşletmeci Selahattin Çapar 'Biz bu fabrikayı Suriyeli kardeşlerimiz için yaptık onlara bir ekmek kapısı olsun diye yaptık, daha önce Şanlıurfa, Gaziantep, Nizip'ten onlara ekmek geliyordu. Gramı az ve kalitesi düşüktü. Yüzde 70 kepek olarak geliyordu. Şuan burada toplamda 17 kişi çalışıyor. Ekmeği kendileri yapıyor ve Suriyelilerin istediği gibi ekmek yapılıyor. Hem Suriyelileri istihdam etmek hem de onlara istedikleri şekilde taze ve sıcak ekmek sunmak için bu fabrikayı kurduk' dedi.
İşletmeci Mahmut Kılıç ise Kızıltepe ilçesinde bulunan mültecilerin başka şehirlerden gelen Suriye ekmeği yemek zorunda kaldıklarını ve bundan dolayı fabrikayı kurduklarını söyledi.

Kızıltepe’de Suriyeliler için ekmek yapan fabrika kuruldu