Edremit Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli'nin, talimatıyla toplu konutlarda ikamet eden vatandaşlara yönelik bir anketin düzenlenmesinden sonra öne çıkan konuların başında gelen taziye evleri ve alışveriş mekanlarının yapımına start veriliyor. Yeni TOKİ'de yapılması planlanan ve geçtiğimiz günlerde ihalesi gerçekleştirilen ilk 'yap işlet devret modeli' ile sosyal alanlarda genişletiliyor. Toplu konutların bulunduğu mekanlarda bu tür sosyal donatıların olmayışından yakınan vatandaşların talepleri ve istekleri doğrultusunda Başkan Çiçekli'nin talimatlarıyla nihayet hayata geçiyor. Taziye evi Aile Destek Merkezi (ADEM), AVM ve bir de muhtarlık ofisinin de yapılmaya başlanacağı alanda uygulama projeleri de tamamlandı. Önümüzdeki günlerde temel atma töreni ile startı verilecek olan yap işlet devret modellerinin 3 ay sonra sona ereceği öğrenildi.
'Bizler makamı vatandaşın ayağına götürüyoruz'
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Edremit Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, vatandaşların her alanda yaşam kalitesinin arttırılması en öncelikli görevleri olduğunu belirtti. Bir çalışmanın sonuna vardıklarında bitimi ile birlikte daha mutlu olduğunu ifade eden Başkan Çiçekli, 'Her mahalle, her meydan, her cadde ve her sokak bizim makamımızdır. Vatandaşımıza en iyi hizmeti en hızlı şekilde götürebilmek adına her platformda vatandaşlarımız ile bir araya geliyoruz. Onların sorun ve sıkıntılarını yerinde dinleyerek gerekli çalışmalarımızı yürütüyoruz. Hizmetlerde önceliğimiz de insanımızdır. Tüm çalışmalarımızı insan odaklı bir anlayışla yürütüyoruz. Rabbim bu yolda bizlere daha güzel hizmetler yapmayı nasip etsin' dedi.
'Kamu kaynağı harcamadan istihdam oluşturuyoruz'
Bu modeli Edremit ilçesinin genelinde uygulamaya koyacaklarını ifade eden Başkan Çiçekli, 'Böyle bir uygulama ile kamu kaynağından hiçbir harcama yapmadan, hem vatandaşımızın ihtiyacını karşılamış olacağız, hem de onlarca kişiye iş imkanı sağlamış olacağız. Bu tür yap işlet devret modellerinden kira alacağımız gibi, güçlü Türkiye'nin yarınlara umutla bakmasının, terörün bitmeye yaklaşmasının vatandaşa en temel faydalarından birisi de bu olacaktır. Böyle olunca yatırımcı da yarınına güvenerek parasını yatırır ve kazanan yine vatandaşımız olacaktır. Öncelikli hedeflerimizin arasında bu modeli güzel ilçemiz Edremit'in her tarafında uygulamaya koymaktır' ifadelerini kullandı.

Edremit’te yap işlet devret modelleri başlıyor