Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Ordu Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Arslan Soydan, fındıkta düşen fiyatlara ilişkin henüz atılan somut adımlar olmadığını öne sürerek, "Tek çare TMO'nun devreye sokulmasıdır. Bu yönde çalışmalar olduğunu biliyoruz. TMO'nun bir an evvel piyasaya girerek fındık alımı yapmasını bekliyoruz" dedi.

MÜJDELİ HABER BEKLİYORUZ
Fiyatların yeniden 10 liranın üzerine çıkması durumunda üreticilerin fındıklarını satacaklarını dile getiren Soydan, "Şu anda tek çare olarak TMO'nun piyasaya girmesi görünüyor. TMO'nun piyasaya müdahale etmesi durumunda fındık üzerindeki oyun bozulacaktır. Biz fındık üreticilerine verilen sözlerin yerine getirilmesini bekliyoruz. Bu üreticinin dayanacak gücü kalmadı artık. Bir an önce müjdeli haberler almayı bekliyoruz" diye konuştu.

DÜGÜNLER ERTELENDİ
Soydan, bölgede düğün sezonunun açıldığını ancak fındık fiyatlarının düşük olmasından dolayı bazı çiftlerin düğünlerini ertelemek durumunda kaldığını kaydederek, şunları söyledi: "Fındık milyonlarca kişinin geçim kaynağı. Karadeniz'de yıllardır aileler fındıktan elde ettikleri gelirlerle düğünlerini yapar ancak bu sezon fındık, üreticinin elinde kaldı. Fındığını satamayan üreticiler planlarını da ertelemek zorunda kaldı. Bunların başında düğünler geliyor. Evlenecek çiftlerin aileleri fındık parasıyla alışveriş yapacak, altın alacak ancak fındık fiyatı istedikleri gibi olmadığından bazı düğünler ertelenmiş durumda."