Memorial Ankara Hastanesi Tüp Bebek Merkezi Başkanı Prof. Dr. Aygül Demirol, Memorial Ankara Hastanesinde düzenlenecek seminer öncesi, tüp bebek tedavisinde kullanılan modern yöntemlere ilişkin bilgi verdi. Demirol, 'Hiçbir zaman merkezimizde sadece parayı düşünerek hastalarımıza gereksiz tetkikler, tedaviler önermiyoruz. Önerdiğimiz tedavinin ikinci aşamada ne kadar gebelik oranını artıracağından emin olarak gidiyoruz. Hiç spermi olmayan vakalardan testisten iğne ya da biyopsi ile spermler alınarak bunların tüp bebek için kullanımı yıllardır uyguladığımız bir yöntem ama bu alınan spermlerin içinde en sağlıklı, genetiği sağlam olanları, mikroçip yöntemi ve bunun dışında da 3-4 aşamalı çok özel hazırlıktan geçirerek uygulamaya koyuyoruz. Bunun yanı sıra bazı hastalarda döllenme sorunu oluyor. Lazer sistemiyle mikroenjeksiyon yapıyoruz. Bu, hem yumurtayı daha az zedeliyor hem de embriyo gelişimine katkıda bulunuyor' ifadelerini kullandı.
Bundan yaklaşık 20 yıl önce bebeklerini kaybeden ve sonraki süreçte tedavi görmeye başlayan 42 yaşındaki Engin Kadıoğlu ve 40 yaşındaki eşi Melek Kadıoğlu, yaklaşık 8-9 yıldır tüp bebek tedavisini denediklerini belirtti. Engin Kadıoğlu, 'Kimse bize anne baba olacaksınız demedi bugüne kadar. Çok zor yine de deneyelim dediler. Hiçbir sonuç alamadık. Yaklaşık 9 aylık periyottan sonra, 7'nci ayın sonunda eşim 10 haftalık hamile' diye konuştu.
Tüp bebek yöntemiyle çocuk sahibi olan Miyase Akyüz ise, 'Benim 10 yıllık bir sürecim var, onun dışında ilk kez geldik buraya. Kendim tesadüfen Aygül hocaya ulaştım. Bana reset atarak, ilaç protokollerini bir kenara koyarak Aygül hocam tedaviye başladı. Zaten sağlık önemli olan maddiyat bir şekilde yerine geliyor. Tedaviler ağır' dedi.