Trombosit Kardeşliği Grubu ile Veteriner, Tıp, Çevre ve Kimya Mühendisliği öğrencilerinin destek verdiği etkinlikler kapsamında Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Servisi ile Genel Çocuk Servisinde tedavileri devam etmekte olan çocuklara çeşitli hediyeler dağıtılırken, oyun odasında 23 Nisan eğlencesi düzenlendi.

LÖSAM Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Gökhan İnat, artık gelenekselleşen 23 Nisan Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Samsun halkının gönülden verdiği destek sayesinde 150 çocuğun gönüllerince bir bayram geçirdiğini ve dilekleri olan hediyelerine kavuştuğunu söyledi. Orta Karadeniz Bölgesi'nin tek çocuk hematoloji ve onkoloji bölümümün Samsun'da olduğunu vurgulayan İnat, nerdeyse her ay 15-20 çocuğa yeni tanı konulduğunu ve tedaviye alındığını açıkladı.

Ortalama 3 yıl süren tedavi protokolünün çok uzun ve zorlu olduğunu belirten İnat, Avrupa ve Amerika'da tedavi gören her bir çocuk yaklaşık 2 bin 200 TL'lik bir kişisel harcama yaparken, Türkiye'de bu rakamın 1000 TL'nin altında kaldığını vurguladı. İnat, 'Bu nedenle Samsun halkı ile el ele vererek bu süreçte çocuklarımızın yanında olmalıyız' dedi.
Palyaço ve çeşitli masal kahramanlarının çocukları eğlendirdiği partide çocuklar toplu halde 23 Nisan pastasını kesti.