29 Eylül-4 Ekim 2017 tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen 45. Apimondia Uluslararası Arıcılık Kongresi açılışına, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Apimondia-Dünya Arıcılar Birliği Başkanı Philip McCabe, Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Ziya Şahin, Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, Beykoz Belediyesi Başkan Yardımcısı Muharrem Kaşıtoğlu ve dünyanın dört bir yanından bal üreticileri katıldı. Beykoz Belediyesi'nin destekçileri arasında yer aldığı buluşmada 5 kıta ve 100 ülkeden bilim adamları, sektör temsilcileri ve üreticiler tecrübelerini paylaşacak, apiterapi, arı üretimindeki son teknoloji, dünya genelinde bal arılarındaki azalmanın nedenleri ve arı hastalıkları gibi konular masaya yatırılacak.

Beykoz C-120 ve C-121 No'lu stantlarda
İstanbul'un en çok bal üreten ilçesi Beykoz, C-120 ve C-121 No'lu stantlarda ilçenin marka değeri olan kestane balını dünyaya tanıtacak.
Beykozlu arıcılar, yurt içi ve yurt dışından 15 bin ziyaretçi sayısına ulaşması beklenen kongrede çeşitli temaslarda bulunacak.

Kongre 'Beykoz Bal Festivaliyle' tatlanacak
Beykoz Belediyesi'nin ilçedeki arıcılığı geliştirmek, doğal ve kaliteli bal üretimini artırmak amacıyla her yıl düzenlediği '9. Geleneksel Beykoz Bal Festivali' de bu yıl kongre kapsamında ilçede kutlanacak.
'Bal Yeme', 'Bal Güzeli' ve 'En Lezzetli Bal Tatlısı' gibi renkli yarışmaların yapılacağı etkinlikte 'En Kaliteli Bal Ödülü' de sahiplerini bulacak.

Bilim adamları Beykoz'da ağırlanacak
Kongrenin Beykoz ayağında yer alan teknik tura katılacak olan bilim adamları ilçedeki örnek bir arı çiftliğini ziyaret ederek, doğal bitki örtüsü ve bal üretimi çalışmalarını yerinde inceleyecek.
Bilim adamları teknik gezinin ardından Bal Festivali'ne katılacak.

Beykozlu arıcılar Dünya Arıcılık Kongresi’nde