Kalkınma Bakanı Elvan, AK Parti Toroslar İlçe Teşkilatının 4. Olağan Kongresi'ne katıldı. Toroslar ilçesindeki bin kişilik voleybol salonunda yapılan kongrede bir konuşma yapan Elvan, AK Parti Hükümetleri olarak bugüne kadar hiçbir karanlık odaktan, vesayet odağından, Türkiye düşmanlarından korkmadan 14 Ağustos 2001'den bu yana Genel Başkan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde yollarına dümdüz devam ettiklerini ve devam edeceklerini söyledi.

'Rotayı çizen millet, onu yapan da Ak Parti'dir'
AK Parti hareketinin sadece milletten talimat aldığını belirten Elvan, 'Milletimiz ne derse onu yaparız. Rotayı çizen millet, onu yapan da AK Parti'dir. AK Parti birileri tarafından yönetilen bir parti değildir, millet tarafından yönetilen bir partidir. Bu ülkeyi dizayn etmeye çalışanlar şunu bilsinler ki, bu millet asla kendi doğru yolundan taviz vermeyecektir, kendi değerlerinden taviz vermeyecektir. Neyi doğru görüyorsa onu yapacaktır bu millet' diye konuştu.
Bu ülkenin geçmişte darbeler, demokrasinin kesintiye uğradığı yıllar, ömrü bir ayı bile bulmayan hükümetler gördüğüne işaret eden Elvan, bunların hiçbir zaman unutulmamasını istedi. Türkiye'nin o günleri, AK Parti hükümetleri döneminde milletin desteği ve iradesiyle artık geride bıraktığını ifade eden Elvan, '2002 yılından itibaren Türkiye artık büyümeye, güçlenmeye ve şahlanmaya başladı. Milletimiz ne diyorsa artık onu yapmaya başladı AK Parti hükümetleri. Bu sayede bizler, Türkiye'yi hemen hemen her alanda şahlandırdık, ayağa kaldırdık. Demokrasi alanında atılımlar gerçekleştirdik. Tabu niteliğinde olan ve konuşulamayan konuların üzerine bir bir giderek demokrasi çıtamızı daha da yukarıya yükselttik. Ekonomik alanda tüm dünyayı şaşırtan gelişmeler söz konusu oldu' ifadelerini kullandı.

'Türkiye'nin her alanda dünyanın en güçlü ülkesi olmasını sağlamaya kararlıyız'
'Biz kararlıyız, Türkiye'nin demokrasi alanında, ekonomik alanda, her alanda dünyanın en güçlü ülkeleri arasındaki yerini hep birlikte sağlayacağız' diyen Elvan, şöyle devam etti:
'Bizim önümüzü kimse kesemez. Kim ne söylerse söylesin, ne yaparsa yapsın, yeter ki biz kendimize inanalım. Bizim yapamayacağımız hiçbir şey yok. Türkiye, o üst akıl gruplarına rağmen büyüyecek. Onlar da bu büyümeyi görecekler. Türkiye, kalkınmaya, güçlenmeye devam edecek, çünkü biz gücümüzü milletten alıyoruz, arkamızda millet var.'
Bakan Elvan, konuşmasında Mersin'de yaptıkları yatırımları da anlattı.

Kalkınma Bakanı Elvan: “AK Parti hareketi sadece milletten talimat alır”