Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen AK Parti Bilecik Merkez İlçe 6. Olağan Kongresi, AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, AK Parti Düzce Milletvekili ve Bilecik İl Koordinatör Vekili Ayşe Keşir, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, Vezirhan Belde Belediye Başkanı Mehmet Duymuş, Bayırköy Belde Belediye Başkanı Mustafa Yaman, Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık, AK Parti Bilecik Merkez İlçe Başkanı Serkan Yıldırım, STK temsilcileri ile çok sayıda partili katıldı.
Açılış konuşması yapan AK Parti Bilecik Merkez İlçe Başkanı Serkan Yıldırım, 14 ağustos 2001 yılında AK Parti sevdasının Recep Tayyip Erdoğan'ın televizyonlara çıkmasıyla başladığını belirterek, '2001 yılı gerçekten çok zor geçmişti. 2002 yılında erken seçim kararı alındı ve bu kararla birlikte bizim partimize destek ve üye olmamıza o gün karar verdik. 2002'den bu yana birçok teşkilatta görev aldım. Çok çeşitli kademelerde çalıştım. 2011 yılında Merkez İlçe Başkanlığı görevini aldım. 2014 yılına kadar ekibimizle beraber güzel bir çalışma yürüttük. 2014 yılında İl Genel Meclisi adayı olarak Merkez İlçe Başkanlığı görevinden istifa etmek zorunda kaldım. 2016 yılında yeniden Merkez İlçe Başkanlığı görevine geldim. 18 ay gibi bir süre zarfında teşkilatlarımızla birlikte çok güzel görevler yaptık. Ben Merkez İlçe Başkanlığı görevimizi devrettiğimiz Nail beye yeni görevinde başarılar diliyor, yapılan kongremizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum' dedi.

'Bugün AK Parti'nin kaderi, ülkenin kaderiyle Türkiye Cumhuriyeti'nin gelişimiyle eş değerde'
Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı ise bugün bir yenilenme, bir tazelenme içerisinde olduklarını anlatarak, 'AK Parti Bilecik Merkez İlçe 6. Olağan Kongresini büyük bir coşkuyla gerçekleştiriyoruz. 14 Ağustos 2001 yılında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde bir yola çıktık. Allah'a çok şükürler olsun ki, o yolculukta dünden çok, çok iyiyiz. Ama yarın çok daha iyi olmak yine bizlerin elinde. Bugün AK Parti'nin kaderi, ülkenin kaderiyle Türkiye Cumhuriyeti'nin gelişimiyle eş değerde. Biz bu kaderi belirleyen Allah'ın izniyle bunun içindeki sebeplerden biriysek bu bizim başarımızdır. Yapılan kongremizin ülkemize, ilimize, partimize ve teşkilatımıza hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyor, yeni görevinde Nail beye başarılar diliyorum' dedi.

'2019 seçimlerinde yükselen bu trendimizi yüzde 50+1 oyla taçlandırmış olacağız'
AK Parti Bilecik İl Başkanı Fikret Karabıyık, kendisinin de eskiden AK Parti Bilecik Merkez İlçe Başkanlığı yaptığı hatırlatarak, '2013 yılının sonunda Serkan Bey'den AK Parti Bilecik Merkez İlçe Başkanlığı görevi devraldık. İl Başkanlığı sürecine kadar bu görevi yürüttük. Merkez İlçenin ne kadar önemli bir görev olduğunu ne kadar hassas bir konu olduğunu çok iyi biliyorum. Merkez İlçe burada ilin en büyük destekçisi, en büyük çalışanı. Bütün çalışmaları onlar yapar. İl yönetimi olarak kaynağı bizizdir. Böyle bir realite var. Bunu da söylemeden geçemeyeceğim. Ben bu noktada Serkan Bey'e ve kıymetli ekibine yapmış oldukları çalışmalardan dolayı çok, çok teşekkür ediyorum. Merkez İlçede görev almanın daha büyük bir keyif olduğunu, il başkanlığında çok fazla abartılacak bir şey olmadığını yaşayarak gördük. O yüzden dediğim gibi ilçe başkanlığını önemsiyorum. Görevi devreden Serkan Bey'e ve devralan Nail beye hayırlı olsun diyorum. Onlarda inşallah görevlerini layıkıyla yapacaklardır. Bugün ki kongremiz çok önemli. 2019 seçimlerine gidecek olan kadro belirleniyor. O yüzden çok önemli. İnşallah 2019 seçimlerinde yükselen bu trendimizi yüzde 50+1 oyla taçlandırmış olacağız. Yeni yönetime de hayırlı ve uğurlu olsun diyorum' ifadelerine yer verdi.

'Önümüzde 2023 içinde, 2053 içinde, 2071 içinde yeni hedefler koyuyoruz'
AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir ise, 'Yapılan kongrelerimiz bizlerin yenilenme, yeniden enerji toplama, önümüzdeki günlerle alakalı yıllarla alakalı yeni projeler, yeni hedefler koyma zamanı. Ben AK Parti Bilecik Merkez İlçe Başkanlığı 6. Olağan Kongresi vesilesiyle de hayırlara vesile olmasını da cenabı Allah'tan niyaz ediyorum. Önümüzde 2023 içinde, 2053 içinde, 2071 içinde yeni hedefler koyuyoruz. İşte bu kongreler bu tarihler için. Bizlerin yaptığı projelerin başta kurucu Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın bizlere çizdiği yolda bizler için, ülkemiz içlin ürettiği projelerde teşkilatlar olarak hep beraber omuz omuza verme ve bu projelerin hayata geçirilmesi için kan tazelediğimiz günlerdir. Ben Serkan beye ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Kongremizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum' ifadelerine yer verdi.

'2019 bizim için çok önemli bir seçim olacak'
AK Parti Düzce Milletvekili ve Bilecik İl Koordinatör Vekili Ayşe Keşir, bugün Bilecik ilinde son ilçe kongresi olan AK Parti Bilecik Merkez İlçe 6. Olağan Kongresi gerçekleştirdiklerini söyledi. Bu geçen süre içinde teşkilatlarımızla uyum içinde tazelenme ve yenilenme sürecini birlikte geçirdiklerini anlatan Keşir, sözlerine şöyle devam etti:
'Bu kongreler bizim düğünümüz, bayramımız. Biz bunlarla yenileniyoruz ve tazeleniyoruz. AK Parti'nin diğer partilere göre iki önemli özelliği var. Biri kendini yenilemesi yenilerken de gücüne güç katması. 6'ncı kongremiz olmasına rağmen her kongremizde bizim listelerimiz yarı yarıya yenilenir. Biz gönüllüler ordusunu genişletecek bir yenilenme yaşarız. Diğer özelliği ise kendi çıtasını sürekli kendi kendine yükseltmektir. En son 16 Nisan'da yükselttik çıtamızı. 2019 bizim için çok önemli bir seçim olacak. Bugün seçilecek olan kadrolar 3 yıl boyunca Türkiye Siyaseti'nin yükünü çekecek olan kadrolar olacak. Bugüne kadar Serkan Başkanım başta olmak üzere görev yapmış olan tüm ilçe başkanlarımıza, yönetim kurulu üyelerimize, delegelerimize şükranlarımı sunuyorum. Bugün bir seçim yapacağız. Bu seçimlerde görev alacak başkanımıza ve yönetim kurulu üyelerimize buradan hayırlı başarılar diliyorum.'
Konuşmaların ardından yapılan seçimde seçime tek liste halinde giren Nail Öztürk yeni AK Parti Bilecik Merkez İlçe Başkanı olurken, Yönetim Kurulu üyeleri ise Hasan Kapukaya, Vedagün Sancar, İkbal Uçgun, Aytaç Tunga ,Samet Çim, Erol Fındık, Burak Burulday, Ahmet Hüsrev Tatlı, Çetin Kaya, Kadir Çolak, Osman Topçu, İsmail Erson, Maksude Kayhan, Altan Artun, Mahmut Emir Kaya, Derya Atalay, Melek Dursun, Samet Yılmaz, İsmail Uysal şeklinde oldu.

AK Parti Bilecik Merkez İlçe Başkanı Nail Öztürk oldu