Edinilen bilgiye göre, Bursa'nın Osmangazi ilçesinde ikamet eden A.D.'yi (38) arayan ve kendilerini polis ve savcı olarak tanıtan dolandırıcılar, telefonla irtibat kurdukları şahsa adının FETÖ soruşturmasına karıştığını, evindeki altın ve paraların incelenmesi gerektiğini söyledi. A.D.'nin yaklaşık 35 bin TL değerindeki altın ve parasını alarak kayıplara karışan şahıslar, aynı gün bu kez Yıldırım ilçesinde ikamet eden B.G. (40) ile irtibat kurdu.

'Parola tavşan'
Benzer ifadeler kullandıkları B.G.'ye, 'Bizim aramızdaki konuşmalarda 'tavşan' parolasını kullanacağız. Seni kim ararsa ve para isterse ona önce parolayı sor' diyen dolandırıcılar, B.G.'nin de 45 bin TL'lik altın ve parasını dolandırdı. Dolandırıcıların hedefindeki ilk isim olan A.D.'nin ihbarı üzerine harekete geçen polis ekipleri, yaklaşık 50 adet güvenlik kamerasını takibe aldı. 10 saate yakın güvenlik kamerası görüntüsünü inceleyen ekipler, zanlıların İstanbul'a kaçtığını tespit etti. İstanbul'da da takibini sürdüren Bursa polisi, dolandırıcılık olayına karışan Şehmuz Z. (30) ve Ercan Y.'yi (30) gözaltına aldı. Zanlılar, verdikleri ifadede bir suç ortaklarının daha olduğunu söyledi. Bunun üzerine bir kez daha araştırma yapan ekipler, Hüseyin B. (30) isimli şüpheliyi de memleketi Şanlıurfa'ya kaçmaya hazırlanırken Atatürk Havaalanı'nda yakaladı.

Gerçek polislere parola sordu
45 bin TL'sini kaptıran B.G., kendisine ulaşan gerçek polislere, telefonda dolandırıcıların verdiği parolayı sordu. Dolandırıldığını bir süre anlamayan şahıs, polislerin evine gelmesiyle gerçeği öğrendi.
İfadeleri alınmasının ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan Ercan Y. ile Hüseyin B. tutuklanırken, Şehmuz Z. ise serbest bırakıldı.

Sahte polislere 45 bin TL kaptırdı, gerçek polislere parolayı sordu