Türk pop müziğinin süperstarı Ajda Pekkan'ın radyosu 'Efsane Ajda' yayına başladı. Bir internet radyo sitesinde ve radyo uygulamasında yayına başlayan 'Efsane Ajda' radyosu sadece sanatçının şarkılarını çalıyor.

AJDA PEKKAN HAKKINDA

12 Şubat 1946, İstanbul doğumlu şarkıcı ve oyuncu, "Süperstar" ve "Diva" lakaplarıyla adlandırılmaktadır. İlk olarak sinema oyunculuğuyla sanat kariyerine giriş yapan Ajda Pekkan, 1964'te B-yüzü olarak yayınlanan ilk kaydı "Göz Göz Değdi Bana"nın ardından ilk 45'liği "Her Yerde Kar Var"ın beğenilmesi üzerine müzik hayatına atıldı. 1977'de yayınladığı Süperstar albümünün getirdiği başarı ile de Türkiye'de "Süperstar" olarak anılmaya başlandı. Albümün ardından günümüze dek Süperstar adıyla yayınladığı 3 albüm daha çıkardı. Sanatçı kariyerinde "Kimler Geldi Kimler Geçti", "Bambaşka Biri", "Hoşgör Sen" ve "Uykusuz Her Gece" gibi şarkılarıyla Türk müzik tarihinde önemli bir rol oynadı.

33. Türkiye Hükûmeti'nde Kültür Bakanlığı'nın tavsiyesiyle verilmeye başlanan Devlet Sanatçısı ünvanına 1998'de layık görülen sanatçı uluslararası anlamda pek çok yerde konserler vermiş, Türkçe'nin yanı sıra İngilizce, Fransızca, İtalyanca Arapça ve Japonca olmak üzere daha pek çok dilde şarkılar söylemiştir. Ajda Pekkan ulusal kamuoyunda da Türk pop divası olarak adlandırılır.