Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, Milli Eğitim Bakanlığı'nın, okullara gönderdiği genelgeyle, dini bilgiler kapsamında ele alınan şehitlik, gazilik, manevi temizlik, kanaatkarlık, merhamet ve tevazu gibi konuların, bundan böyle dışarıdan getirilecek şahıslar tarafından öğretileceğinin duyurulduğunu ve bu durumun, adı bir çok şaibeye karışmış, hatta çocuk istismarıyla adı bütünleşmiş dini vakıf ve cemaatlerin okullara sızmasının yolunu açtığını kaydetti.

ÖĞRETMENLER KÜÇÜK DÜŞÜRÜLÜYOR

Genelgenin, öğretmenleri de küçük düşürdüğünü dile getiren Akcagöz, "Yıllarca, sınav sorularının çalınmasına ve bir anlamda emek hırsızlığına engel olamayan Milli Eğitim Bakanlığı, şimdi okullara bir genelge gönderiyor ve bir takım konuların artık dışarıdan gelecek olan kişilerce anlatılacağını dikte ediyor. Yıllarca cemaat adı altında ülkenin en gizli hücrelerine girildiğini artık sağır sultan bile biliyor. Şimdi, din dersi adı altında başka cemaat mensupları, okullara girip ders anlatacak. Peki, bahsedilen konuları öğretmenlerin anlatması mümkün değil mi? Pekala mümkün. Öğretmenleri, sanki yetersizmiş gibi göstermeye kimsenin hakkı yok. Adları ciddi şaibelere karışmış dini vakıflar, cemaatler var. Bir kısmının adı, çocuk istismarı ile gündeme geldi. Bu genelge, işte bu tür yapıların da ister istemez okullara sızmasına olanak tanıyor" dedi.

KÖR CEHALET

Akcagöz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Eğitim sisteminin olması gerekenin çok ötesinde, bilimsel nitelikten uzaklaştığını ve eğitim müfredatının bilimsel temelden kopartıldığını dile getirmiştik. Okulun işleyişine, kimin hangi konuda seminer vereceğine artık öğretmenler değil, niteliği henüz belli olmayan ama dini referanslı olacakları açıklanan komisyonlar karar verecek. Tüm öğretmen ve velilerin, bu duruma tepki göstermesi gerekir. Bir nesil tehlike altında. Bilimsel temelden uzaklaşan bir eğitim sistemi, bilim adamları yetiştiremez. Arap coğrafyasına bakın. Hemen hepsi, dini referanslı sistemini benimsemiş durumda. Buralara baktığımızda gördüğümüz tek şey, zifiri bir karanlık, kör cehalet ve geri kalmışlıktır. Türkiye'nin aynı tuzağa düşürülmesine fırsat verilmemelidir."