Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Bekdemir, Haber Medya Grubu'nu ziyaret etti. Haber Medya Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Necdet Uzun, Haber Medya Grubu Satış ve Pazarlama Direktörü Hülya Hacıoğlu, Haberaks TV Genel Yayın Koordinatörü Fatih Korkmaz, Haber Medya Grubu Haberler Müdürü Erdem Erol ve Haber Radyo Genel Yayın Yönetmeni Cumhur Kocaoğlu ile görüşen Bekdemir daha sonra Haber Medya'nın Borkonut Niş İş Merkezi'ndeki yeni çalışma ofislerini gezdi.

ŞEHRİN NABZINI SİZLERLE TUTUYORUZ

Haber Medya Grubu'nun yeni binalarının hayırlı olması temennisinde bulunan Bekdemir, "Haber Medya Grubu gün geçtikçe büyüyor. Yeni binası ve çalışanlarıyla Haber Medya olması gereken yere oturmuş. Bu grubun Necdet bey gibi değerli ustaların elinde gelişiyor olması sektöre artı bir değer katıyor. Biz şehrin nabzını sizlerle tutuyoruz" diye konuştu.

BALMER TÜRKİYE'DE BİR İLK

Canik Başarı Üniversitesi'nin Bal Araştırma ve Uygulama Merkezi'ne de (BALMER) değinen Bekdemir, Türkiye'de bir ilk olduğunu belirterek, "Bal Araştırma ve Uygulama Merkezi üniversitemizin moleküler biyoloji ve genetik bölümünde faaliyet gösteriyor. Amacı bal konusunda AR-GE yapmak. Özellikle bizim ülkemiz, dünyada bal üretiminde ikinci sırada, fakat bunun daha katma değerli ürünler halinde sunulmasında eksiklikler var. Birinci hedefimiz bu eksiklikleri gidermek. İkinci hedefimizse değişik özelliklere sahip bu balların, tamamlayıcı hekimlik ve tedavi olarak bütün dünyada kullanılmasını sağlamak" ifadelerini kullandı.

Barış BUDANOĞLU, Dilber BAHADIR