Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Atakum Gençlik Merkezi'nde Sivil Toplum Kuruluşları (STK)'ların temsilcileri ve okul müdürleriyle buluştu.

STK temsilcileri ve eğitimcilere "Şehircilik ve Medeniyet" konulu konuşma yapan Başkan Genç, yerel yönetim olarak hayata geçirdikleri projelerde mekansal dönüşümün insana dokunmadan yapılamayacağının bilinciyle hareket ettiklerini vurgulayarak, hayata geçirdikleri eğitim, kültür, sanat ve daha pek çok alandaki yatırımlarla zihinsel dönüşüm de sağladıklarına dikkat çekti.

ÖNCELİK, YAŞAM KALİTESİNİ ARTIRMAK

Dönüşüm hamlesinin şehir için hayati bir konu olduğunu vurgulayan Başkan Genç, "Şehri sadece üzerinde yaşadığımız alan olarak düşünmemeliyiz. Dönüşüm hamlesinde sadece fiziki mekanları konuşmak yetersiz. Şehri yeniden inşa ederken önceliğimiz vatandaşlarımızın refah seviyelerini yükselterek yaşam kalitesini üst düzeye çıkarmaktır. Mekansal dönüşümdeki amacımız ise sürdürülebilir şehircilik politikası ile şehrimizi geleceğe taşımaktır. Bu manada mekansal dönüşümün yanında, yaptığımız eğitim ve kültür yatırımlarıyla zihinsel dönüşüm de gerçekleştiriyoruz" dedi.

ŞEHRE ÜST ÖLÇEKTEN BAKIYORUZ

Yeni bin yılda artık devletlerin değil, şehirlerin yarıştığını da ifade eden Başkan Genç, "Şehirlerin marka değerleri, bulundukları ülkenin bazen önüne geçebiliyor. Şehirlerimizin markalaşması çok önemli. Bu bakımdan marka projeler üretmeliyiz. Canik Belediyesi olarak hayata geçirdiğimiz her projenin; işlevsel, sosyal hayatı kolaylaştıracak, yeni bir mimari anlayış getirecek, planlı şehirleşmenin yolunu açacak, şehrimize nefes aldıracak nitelikte olmasına özen gösteriyoruz. Biz geleceğin şehri için üst ölçekten bakarak adımlar atıyoruz" diye konuştu.

ŞEHİRLERİ, YAŞAYAN MEKANLAR YAPMALIYIZ

Canik Belediyesi olarak uluslararası projelere de imza attıklarını dile getiren Başkan Genç, şunları söyledi: "Canik Belediyesi artık belediyecilik tecrübesini, projelerini Türkiye'nin ve dünyanın farklı şehirleriyle paylaşacak, bu tecrübesini ihraç edecek noktaya gelmiştir. Daha önce Bangladeş'te, Azerbaycan'da, Suriye'de, Türkiye'nin farklı illerinde gerçekleştirdiğimiz projelerimizin yanında son olarak Kudüs'te kardeşlerimizle biraraya geldik. Çünkü Kudüs, bir şehrin dirilişine en güzel örneklerden biridir. Kudüs, üç semavi din mensuplarının birarada yaşadığı bir kültür mozaiğidir. Kudüs, yaşayan bir şehirdir. Biz de şehirlerimizi, beton yığınlarından çok, ruhu olan, yaşayan mekanlar haline getirmeliyiz."