TECRÜBELİ KADRO

Samsunspor, TFF 1. Ligi'nin 7. haftasında Balıkesirspor'la karşılaştı. Samsun'da oynanması gereken karşılaşma 19 Mayıs Stadyumu'nun bakımda olması sebebiyle Ankara'daydı. Oldukça hareketli bir hafta geçiren ve Teknik Direktör Alpay Özalan'la yollarını ayıran Kırmızı- Beyazlılarda takım altyapı sorumlusu Besim Durmuş'a emanet edilmişti. Besim Durmuş tecrübeli oyunculardan kurulu bir kadro ile çıktığı maçta istediği sonucu almayı başardı.

GÖKSU'DAN YARIM VOLE

İki takımın da fazla risk almadığı ilk devrede net bir gol pozisyonu yoktu. İkinci yarı ise oyunun tek hakimi Samsunspor'du. 50. dakikada Göksu kazandığı topu Kenan'a, Kenan da, Ahmet Cebe'ye verdi. Ahmet Cebe'nin bekletmeden ortasında Göksu yarım voleybol topu ağlara gönderdi (1-0). Golden 4 dakika sonra Balıkesirspor Nizamettin'in kullandığı kornerde Otoo'nun golüyle beraberliği sağladı. 56. dakikada ise Balıkesirspor Nizamettin'in atılmasıyla 10 kişi kaldı.

AYITE'DEN HARİKA GOL

Rakibin 10 kişi kalmasıyla birlikte rakip kalede baskısını iyice artıran Samsunspor, 67. dakikada Ayite'nin yaklaşık 25 metreden attığı muhteşem golle 2-1 öne geçti. Kalan sürede rakibine gol şansı tanımayan Samsunspor, rakibini 2-1 mağlup ederek 4 hafta sonra 3 puanal tanışmış oldu. Maç her ne kadar Ankara'da oynansa da, resmi olarak bu galibiyet ayrıca iç sahada alınan ilk 3 puan olarak istatistiklere geçti. Ligde bu hafta ise Milli maç nedeniyle karşılaşma oynanmayacak.

Salim YILDIZ