TBMM'ye gönderilen Torba Yasada kıyılmış tütüne getirilen yasak, kıyılmış tütünü ile meşhur Adıyaman'da protesto edildi. Demokrasi Parkı'nda toplanan kalabalık, Torba Yasada yer alan maddenin çıkartılması ve kıyılmış tütün ile ilgili kanuni düzenleme getirilmesini istedi.
Muhtarlar, çeşitli sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve tütün üreticilerinin katıldığı basın açıklamasını Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Şevket Alagöz yaptı. Alagöz, 'Adıyaman tütün üreticileri adına çağrıda bulunuyoruz, bu kanun teklifi derhal bu Torba Yasadan çıkartılsın' dedi.
Daha sonra konuşan Tütün Platformu Başkanı Abdurrahman Tutdere ise açıklamasında, 'Adıyamanlının ekmeğinden, aşından, işinden elinizi çekin' dedi.
Basın açıklamasının sona erdiği yönündeki duyurunun ardından gruptan bazı kişiler Valiliğe yürümek istedi. Çok sayıda resmi ve sivil polis ekiplerinin hazır beklediği eylem sonrasında Valilik binasına yürümek isteyenlere polis izin vermedi. Çevik kuvvet ekipleri Atatürk Caddesinden Valiliğe giden yolu trafiğe kapattı. Ancak kalabalık yürümekte ısrar etti. Kızgın kalabalık polisin kurduğu barikatını aşarak Valiliğe doğru koşmaya başladı.
Valilik bahçe girişine kadar polisin ikazlarına aldırış etmeden gelen kalabalık, 'Vali dışarı' diye slogan attılar. Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, kalabalığın yanına gelerek yüksek bir yerden kalabalığa seslendi.
Valilik bahçesinde bekleyen kalabalığa Vali Nurullah Naci Kalkancı seslenirken, zırhlı polis araçları ve Tomalar hazır bekledi.
Kalabalığın eylemi Valilik önünde devam ediyor.

Adıyaman’da tütün eyleminde gerginlik