Başkan Yaşar, seminer öncesi UTESCON Genel Başkanı Sebahattin Uludağ ve yönetimini makamında ağırladı. Yetkililerle fikir alışverişinde bulunan Yaşar, uyuşturucu kullanımının gittikçe arttığına değinerek 'Bu konuda devlet sadece uyuşturucu satıcılarını yakalamakla yetinmemeli bu şekilde bu illetin önünde geçemeyiz. Önemli olan uyuşturucu ile mücadelede seminerler vermek, eğitim programları düzenlemek. Vatandaşlar bilinçlendirilmelidir. Bizim başımıza gelmez demeyin, duyarlı olun. Ülkemiz diğer ülkelere kıyasla uyuşturucudan daha çabuk kurtulabilir çünkü bizde aile kavramı belli bir yaşa gelene kadar değil mezara kadar. Bu yüzden işimiz daha kolay' dedi.
Projeler hakkında bilgi veren UTESCON Genel Başkanı Sebahattin Uludağ, 'Projelerimiz arasında bir Rehabilitasyon Köyü var. Bunu gerçekleştirmek istiyoruz. Bu köyde uyuşturucudan kurtulmak için tedavi gören kişiler, kendileri üretecekler kendileri yiyecekler. Meslek sahibi olacaklar. Sosyal bir hayat sürecekler. Büyük bir tesis olacak. Bu tesisten çıkınca rehabilite edilmiş kişilere istihdam yaratılacak. Bunu gerçekleştirirsek çok faydalı olacağına inanıyorum' ifadelerini kullandı.
'Yasakçı zihniyet çocukları yasaklanana iter'
Başkan Yaşar, 'Ne yazık ki uyuşturucu gençlerimizin belası oldu. Bu illet gençlerimizin hem hayatlarını karartıyor, hem canlarından ediyor. Yasakçı zihniyet çocukları yasaklanana iter. Bunu kontrollü olarak yapmalıyız. Ne çocuğumuzu çok sıkmalıyız ne de çok serbest bırakmalıyız. Her şey kontrollü olacak. Yanlış bir şey varsa ortada çocuğunuzu çağırıp güzelce konuşacaksınız. Çocuklarını yönetmeye çalışan aileler, çocuklarını iyi bir geleceğe ulaştıramaz. Çocuğuyla ilgilenmeyen anne baba da çocuğunu kötü sona hazırlar. Maalesef böyle çocuklar bataklığın içine giriyor. Bu yüzden aileler çocuklarına sevgi vererek ilgilenmelidirler' şeklinde konuştu.

Yaşar, Uyuşturucu İle Mücadele Semineri’ne katıldı