Gaziosmanpaşa Belediyesi, 2017-2018 eğitim öğretim yılının başlamasıyla beraber ilçedeki tüm okullar ve okul çevresindeki dükkanlar denetleniyor. Bugün yapılan denetimler kapsamında kantinlerin ve çevredeki dükkanların hijyen denetimleri yapıldı. Ayrıca denetimlerde insan sağlığına zararlı gıdaların satılmaması içinde kontroller yapıldı.
Gaziosmanpaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nce gerçekleştirilen denetimlerde, zabıta ekipleri satılan yiyeceklerin son kullanma tarihlerini inceleyerek satışa uygun olup olmadıklarını kontrol etti. Denetimler sırasında satışı yasak olan gazlı içecek ve yağlı yiyeceklere rastlanmazken, satılan bazı ürünlerin üzerinde fiyat etiketi olmadığı, görüldü. Okulların 100 metre yakınında olan dükkanlarda bulunan , langırt masası, basket makine ve çocukları kumara özendirici olduğu düşünülen hediye kazan makinesi ve sigara içmeye özendirici olan çakmaklar kaldırtıldı.
Denetimlerde kurallara uymayan, satışı yasak olan ürün satan kantin sahipleri ve dükkanlar için tutanak tutarak haklarında cezai işlem başlatıldı. Kantin ve dükkanların ruhsatlarını da kontrol eden zabıta ekipleri ise, kantin çalışanlarına ve dükkan sahiplerine uymaları gereken kuralları anlattı.
Öte yandan okul çevresindeki parklarda da vatandaşların üzerleri aranarak sentetik uyuşturucu maddeleri bulundurup bulunmadığına bakıldı.
'Kantinimizde satışı yasak ürünler satılmıyor'
7'nci sınıf öğrencisi Umutcan Türkyılmaz, 'Ben yemek alırken sağlıklı olmasına ve iyi pişip pişmediğine dikkat ediyorum. Dışarıdan da çok yiyecek içecek alınmıyor yasak olduğu için. Kantinimizde de yasak olduğu için satılmıyor' ifadelerini kullandı.
'Yasaklı ürünlerin tüm kontrolünü yapıyoruz'
Gaziosmanpaşa Belediyesi'nde Gıda Mühendisi olarak görev yapan Şuayip Bıyıkoğlu, 'Kişiler koruyucu ekipmanlar takıp takmıyor mu bunlara dikkat edeceğiz. Kızartma yasak ancak ızgara köfte yapabiliyorlar, bununla ilgili olarak havalandırma sistemleri var mı uygun mu değil mi onların kontrolünü yapıyoruz. Sattıkları ürün çeşitliliğine bakacağız, asitli içecek, cips, çekirdek, kuruyemiş satışı yasak' diye konuştu.
'Sağlıksız madde satışlarının okullardan uzak tutulmasını istiyoruz'
Okulun yanındaki parkta oturan ve Zabıta ekipleri tarafından üzeri aranan Ercan Kavras ise, 'Böyle denetimlerin yapılması güzel bir şey, emniyet ekiplerimizde yapıyor. Biz hepsine güveniyoruz, okulların çevresini zararlı ve sağlıksız maddelerin satışından uzak tutmalarını istiyoruz. Geleceğimiz ve çocuklarımız için yapılmasını rica ediyoruz' dedi.

Gaziosmanpaşa’da okul kantinleri ve çevresinde denetleme