Mersin İdmanyurdu, zor günler geçiriyor. 3 senedir süren mali sorunlar, transfer tahtasının kapalı olması, yüksek miktarda borç takımı çıkmaza sokarken, 92 yıllık çınar günden güne yok oluyor.
1925 yılında kurulan ve Türkiye'nin en köklü kulüplerinden biri olan Mersin ekibi, ilk lig heyecanını 1963-1964 yılında yaşadı ve o yıldan itibaren 15 yıl Süper Lig, 39 yıl 2. Liglerde ve 38 yıl da amatör liglerde mücadele etti. Bir zamanlar Süper Ligde büyük takımlarında korkulu rüyası olan kırmızı lacivertli ekip, bugün nefes almak için çırpınıyor. Bu yıl yasaktan dolayı transfer yapamayan, geçen yıl elinde mevcut olan yabancı oyuncuları ve bazı Türk oyuncuları da tutamayan Çukurova ekibi, alt yapıdan çıkan genç oyuncularla lige devam ediyor. Bu yıl tarihinde kötü bir rekora da imza atan Mersin ekibi, kurulduğu günden beri ilk defa lige 6'da sıfır yaparak başladı. Ayrıca Mersin ekibi, bu 6 maçta kalesinde 29 gol görürken, sadece bir gol atabildi. Bu hafta deplasmanda Buca ile karşılaşacak olan Mersin ekibinden şimdiden kimsenin ümidi kalmadı.

'Destek yoksa yok olmaya mahkumsunuz'
Takımla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Mersin İdmanyurdu Kulüp Başkanı Mahmat Karak, zor günler geçirdiklerini belirtti. 3 yıldır devam eden transfer yasağı, yüksek miktarda borcun kendilerinin ellerini, ayaklarını bağladığını söyleyen Karak, 'Ligde 6 maç yaptık ve daha henüz puan alamadık. Aldığımız sonuçlardan dolayı üzgünüz. Lig başlamadan önce transfer yapamayacağımızı, alt yapıdan oyuncularla yolumuza devam edeceğimizi söyledik. Biz bunun genç oyuncular için fırsat olacağını, bunu iyi değerlendirmeleri gerektiğini de vurguladık. Koray Palaz hocamızla ilk 4 haftada istemediğimiz farklı sonuçlar aldık ve yollarımızı ayırma kararı aldık. Şimdi artık 2 haftadır alt yapıdan hocalarımızla yola devam ediyoruz. Tabi alt yapıdaki hocalarımızın gelmesiyle birlikte yine mağlubiyetler aldık ancak skor anlamında düşüşler hemen yaşandı. Çünkü oyuncularımızın tamamına yakını alt yapıdan çıktığı için onların dilinden en iyi anlayan onların hocaları oluyor. Onlarda ellerinden geleni yapıp, takımı hazırlamaya çalışıyorlar. Tabi burada Mersin İdmanyurdu'nun var olma durumu skora dayalı bir durum değil. Biz geldiğimiz günden beri söylüyoruz takıma destek olunmalı ancak kimse sahip çıkmıyor. Destek yoksa sizde yoksunuz, yok olmaya da mahkumsunuz' diye konuştu.

'Kongrede yüzde 90 aday olmayacağım'
Ocak ayında transfer tahtasının mutlaka açılması gerektiğinin altını çizen Karak, 'Eğer Ocak ayında tahta açılmaz, transfer yapılmasa geçmiş olsun. Bu takım bu borçla başarılı olamaz. Destek gelmese artık takım tarihe gömülecektir. Şu anda bütün herkes takımdan elini, ayağını çekmiş ölümünü bekliyor. Biz ölüme terk edilmiş, fişi çekilmiş bir koca çınarı şu anda yaşatmaya, nefes aldırmaya çalışıyoruz. Mersinliler kendi takımlarına destek olmuyor ki başkaları olsun. Artık bizimde gücümüz bir yere kadar. O yüzden bugün yönetim kurulu toplantısı yapıp, kongre tarihini belirleyeceğiz. Bu kongrede de yüzde 90 aday olmayacağım. Bakalım takıma sahip çıkan olacak mı? Biz her zaman Mersin İdmanyurdulu kalmaya devam edeceğiz. İnşallah bu koca çınara bir el uzanır ve bu düştüğü durumdan kurtulur' ifadelerini kullandı.

(Özel Haber) Karak: "Biz şu anda ölüme terk edilmiş Mersin İdmanyurdu’na nefes a