2015-16 sezonunun bitmesini iple çeken Trabzonspor, takımı emanet edeceği teknik adam konusunda titiz çalışıyor.

Ekonomik ve sportif alanda yaşanan olumsuz gelişmeler nedeniyle sıkıntılı günler geçiren Karadeniz ekibine ise dünyanın birçok yerinden teknik adam isimleri öneriliyor. Yabancı teknik adam konusunda elinde birçok alternatif bulunduran Trabzonspor yönetimi yerli teknik adam konusunda ise fazla bir alternatife sahip değil.

Yerli teknik adam konusunda öne çıkan ilk isim ise takımı iki kez çalıştıran Ersun Yanal oldu.

Ersun Yanal ile göreve gelmesinin ardından bir kaç kez görüşen başkan Muharrem Usta ve yönetim kurulunun, tecrübeli teknik adamdan olumlu yanıt alırken, camiada oluşması muhtemel tepkiler nedeniyle takımı yabancı ve kariyerli bir isme emanet etme olasılığı da yüksek.

ARTUR ZİCO'NUN İSMİ DE ÖNERİLDİ
Trabzonspor'un içinde bulunduğu durum ve yeni teknik adam arayışı içinde olması görevde olan ve boşta kalan birçok teknik adamın da iştahını kabartmış durumda. Devre arasında masaya oturulan Juande Ramos tekrar görüşülecek ilk isim olurken, Braga'nın genç hocası Fonseca da alternatifler arasında yer alıyor.

Başkan Muharrem Usta ve yönetim kuruluna ise önerilen birçok teknik adam ismi bulunuyor. Önerilen ünlü isimlerin arasında bir dönem Fenerbahçe'yi çalıştıran Arthur Zico isminin de yer aldığı öğrenildi. Hindistan'ın FC Goa takımını çalıştıran Brezilyalı teknik adamla beraber birçok ismin başkan Muharrem Usta'ya menajerler aracılığı ile sunulduğu belirtildi. Şu ana kadar yerli ve yabancı 100'e yakın teknik adamın, bordo-mavililere sunulduğu kaydedildi.

YANAL GELİRSE, DEĞİŞİM KOMPLE OLACAK
Trabzonspor'un, Teknik Direktör Ersun Yanal'ı takımın başına getirmesi halinde, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde komple bir değişim rüzgarı esecek. Malzemecisinden, sağlık ekibine ve A takım kadrosunda çalışan diğer personellere kadar bir dizi revizyon yapacak olan tecrübeli teknik adamın olası anlaşma halinde alanında uzman isimleri Trabzonspor'a getirmek için görüş aldığı gelen haberler arasında. İki kez bordo-mavili takımı çalıştıran Yanal'ın bu konuda geçmiş dönemde sıkıntı yaşadığı ve kendi ekibini kurma konusunda kararlı olduğu belirtiliyor.