Finansın yönetiminin farklı olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Ekonomide bir kaide var, para adeta bir cıva gibidir. Cıva kendine uygun zemini bulur oraya doğru kaçar. Para da öyledir. Kendine uygun zemin neredeyse oraya doğru kaçar. Onun için finansörler veya finans yöneticileri çok da insaflı değildir. Kendileri için uygun zemin neredeyse oraya doğru kaçarlar. Biz siyasilere düşen de bu uygun zemini hazırlamaktır. Biz bu uygun zemini hazırlarsan finansör de girişimci de oraya doğru koşacaktır' dedi.

'BÜROKRASİDE EN BÜYÜK RAKİBİM BÜROKRATİK OLİGARŞİDİR'
'2006 yılında ikili ticaret hacminin 270 milyon dolarken şimdi krizlere rağmen 355 milyon dolar civarındayız. Ama hedef artık 1 milyar dolar. Önümüzdeki, 5 yıl içinde 1 milyar dolarına yükseltme siyasi iradesini ben mevkidaşımla gördüm. Bu hedefe beraber yürüyeceğiz' diyen Erdoğan, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
'Benim bürokraside her zaman en büyük rakibim bürokratik oligarşidir. Siyasiler bürokratik oligarşiyi mağlup ettikleri oranda başarılı olurlar. Buna inanıyorum. Eğer bürokratik oligarşiye aşamazsanız bugün git yarın gel. Bununla karşılaşırsınız.'
Erdoğan, Türkiye'ye geçtiğimiz yıl yapılan doğrudan uluslararası yatırım tutarının 16 buçuk milyar dolar olduğunu ve daha önce 22 milyar doları yakaladıklarını ve tekrar yakalanacağını hatta aşılacağını ifade ederek, 'Ülkemizdeki toplam uluslararası yatırım tutarı 165 milyar doların üzerindedir' şeklinde konuştu.