Ankara Büyükşehir Belediyesi, THY uçaklarıyla ücretsiz olarak cenaze nakil hizmeti veriyor. Büyükşehir, yılın 8 ayında 696 cenazeyi havaalanı bulunan kentlere ücretsiz taşıdı. Ankara Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren 'Alo 188 Cenaze Merkezi', vatandaşların talebi üzerine cenazeleri bozulmasını önleyen özel tabutlara koyduktan sonra, THY uçaklarıyla istenilen havaalanına gönderiyor. Cenazeler havaalanında da yakınları tarafından teslim alınıyor. Cenazeye uçakta refakat etmek isteyen bir kişi de THY uçak tarifesinden yüzde 20 indirimli olarak yararlanabiliyor.

Havalanı bulunmayan yerlere de araçla nakil hizmeti
Büyükşehir Belediyesi, havaalanı bulunmayan kentlere de karayoluyla bu yılın 8 ayında, vatandaşların talebi doğrultusunda 516 cenazeyi araçlarıyla ücretsiz taşıdı.
'Alo 188 Cenaze Merkezi', kent dışına nakil hizmetlerinin yanı sıra ölüm raporunun alınmasından dini vecibelerin yerine getirilmesine kadar tüm hizmetleri ücretsiz gerçekleştiriyor. Ölüm raporu alındıktan sonra vefat eden kişinin cenazesiyle ilgili tüm işlemlerin görevli ekipler tarafından yapılmasından ve camide gerekli dini vecibelerin yerine getirilmesinin ardından cenaze, araçlarla defin yerine götürülerek toprağa veriliyor. Din görevlileri de kabir başında ücretsiz hizmet veriyor. Cenaze hemen defin edilmeyecekse, Karşıyaka, Ortaköy, Sincan ve Gölbaşı mezarlıklarında bulunan morglardan birinde, yine ücretsiz olarak defin gününe kadar bekletiliyor.

Büyükşehir’den uçakla cenaze nakil hizmeti