İlçenin merkezinde Pınar Mahallesi'nde bulunan hayvan pazarını kaldırarak daha uygun bir yere taşıyacaklarını söyleyen Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar 'Hayvan pazarının yerinin uygun olmadığını çok kez dile getirdik. Geçmiş dönemde yapılırken dahi oranın uygun olmadığını ve ilçenin merkezinin dışında bir yerde olmasını söyledik. Vatandaşlarımız da aynı tepkiyi verdi ama nedense bunca tepkiye rağmen oraya bu uygunsuz yapı yapıldı. Biz de halkımıza söz verdik. Seçilmemiz durumunda ilçemiz merkezinde Pınar Mahallemize yapılan bu uygunsuz yapıyı buradan kaldıracağız dedik ve sözümüzü tutuyoruz' dedi.

HAYVAN PAZARI MEZBAHA TESİSİ YANINA TAŞINIYOR

Belediyenin mezbaha tesisi arkasındaki arsanın yeni hayvan pazarı olarak düzenleneceğini belirten Başkan Togar 'Her türlü donanıma sahip bir hayvan satış pazarı planladık. Yer konusunda bir çok alan araştırdık ama en uygun mekanın mezbaha tesisimizin yanındaki arsa olduğuna karar verdik. Yaklaşık 5 bin metre karelik alana yapacağımız yeni hayvan pazarının projeleri tamamlandı. Yer için istimlak ve kamulaştırma çalışmalarımız başladı. Bu yıl içerisinde inşallah hayvan pazarımızı yeni yerine yapmış olacağız. İlçenin ortasında görüntü ve çevre kirliliği, pis koku ile halk sağlığı için uygun olmayan alanda bulunan hayvan pazarı artık her türlü donanıma sahip şehrin dışında ve yerleşim yerinden uzakta hizmet verecek' diye konuştu.

'BÜYÜK VE KÜÇÜKBAŞ HAYVANLAR SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLECEK'

Togar şöyle devam etti: 'Yeni hayvan pazarının yapılması ile eski hayvan pazarında uygulanan canlı hayvan muayenesi veteriner hekimlerimiz tarafından yapılmaya devam edecek. Özellikle hayvanlardan insanlara geçen hastalıklar ve insan sağlığını tehdit edecek hayvanların taşıdığı hastalıklar konusunda dikkatli davranılarak şüpheli hayvanların satışı yaptırılmayacak.'

'YENİ HAYVAN PAZARI HER TÜRLÜ SOSYAL DONANIMA SAHİP OLACAK'

Yeni hayvan pazarında çay ocağı, satıcıların dinlenme yeri, satış ve pazarlık alanı, mescit, lavabolar ve tuvaletler gibi her türlü detayın düşünüldüğünü söyleyen başkan Togar 'Yeni hayvan pazarı ile birçok sorun ortadan kalkacak. Halkımızı rahatsız eden her türlü olumsuzluk da böylelikle ortadan kalkacak' şeklinde konuştu.