İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri İlkadım ilçe genelinde bulunan ekmek fırınlarında ve yufka imalathanelerinde hijyen ve düzen denetimi gerçekleştirdi.

Tüketilen ekmeklerin gıda mevzuatına uygunluğunu ve imalathaneleri kontrol eden zabıta ekipleri, işletmelerin sağlık şartlarına uygunluğu, ekmeklerin gramajı, hijyen kuralları, iş yeri ruhsatları konusunda eksiklikler bulunup bulunmadığını kontrol etti. Ekipler yapılan denetimlerde hijyen ve düzen noktasında örnek olan işletmelere teşekkür etti.

"FIRINLARI SIKI BİR ŞEKİLDE DENETLİYORUZ"

Fırın denetimlerinin yoğun bir şekilde devam ettiğini belirten İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürü Süleyman Yılmaz, "İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü olarak, fırınlarımızın genel denetimlerini yaparak, gramaj kontrollerini ve hijyen eğitim sertifikalarını kontrol ederek, işletmelerimizin yasalara uygun bir şekilde faaliyet göstermelerini sağlamaktayız. Halkımızın işyerlerinin düzenli bir şekilde denetlendiğini bilmeleri gerekiyor. Bu sayede vatandaşlarımız fırınlardan güvenle ekmeğini alıp, üretim merkezlerinin temiz ve hijyenik olduğunu da öğrenmiş oluyor. Halkımızın sağlığı bizler için çok önemli. İlkadım belediyesi olarak denetimlerimiz aralıksız devam edecek" diye konuştu.