29 Nisan - 8 Mayıs tarihleri arası düzenlenecek fuara 80 yazar ve 100 yayınevinin katılması bekleniyor. Yerel ve ulusal bazda tanınmış pek çok yazarın söyleşi ve imza programlarının yapılacağı Karadeniz'in en büyük kitap fuarı Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde düzenlenecek. 29 Nisan Cuma günü saat 14.00'de yapılacak açılışla kitapseverler ile buluşacak fuar saat 09 ila 22.00 saatleri arası ziyaret edilebilecek.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 29 Nisan-8 Mayıs tarihleri arası Trabzon'da yapılacak Karadeniz'in en büyük kitap fuarına tüm vatandaşları davet ederek, 'Tarih, uygarlık, kültür ve sanat kenti Trabzon önemli bir organizasyona daha ev sahipliği yapacak. Kitap fuarı ile büyük bir kültür şöleni yaşayacağız' dedi.

Başkan Gümrükçüoğlu, fuarda yazarların okuyucuları ile buluşacağını da ifade ederek, etkinliklerin her gününe tüm Trabzonluları davet etti. Başkan Gümrükçüoğlu, fuara Bosna'dan ve Azerbaycan'dan da edebiyatçıların katılacağını kaydederek, fuara okullardan öğrencileri otobüslerle ücretsiz olarak taşıyacaklarını söyledi.

Kitap fuarında indimlerin olacağını vurgulayan Başkan Gümrükçüoğlu, 'Biz yayınevlerini ve yazarları halk ile buluşturmayı çok önemsedik. Bu noktada imkanları kendilerine tahsis etmeye gayret ettik. Her hangi bir ücret talep etmedik. Bu kültüre sanata edebiyata kitap okuma alışkanlığımızı daha da arttırmak içindir' diye konuştu.