Sakarya'dan Trabzon'a kadar olan fındık bahçelerinde verim ve kaliteyi arttırmak için 5 yıl önce Değerli Tarım Uygulamaları adı altında çalışmalar başlatan Ferrero Fındık, 2017 ürünü hasat işleminin tamamlanmasının ardından yeni dönem için harekete geçti.

Ferrero Zirai İşler Müdürü Gökhan Arıkoğlu, fındığın 12 ay ilgi gösterilmesi gereken bir ürün olduğuna dikkat çekerek, hastalık ve zararlılarla olan mücadelede başarılı olunabilmesi için şimdiden harekete geçilmesi gerektiğini söyledi. Arıkoğlu, son günlerde özellikle Batı Karadeniz kesiminde yaşanan Amerikan Beyaz Kelebeği zararlısına karşı özel yöntemler de devreye sokularak mücadeleye hemen başlanmasının kaçınılmaz olduğunu kaydetti.

Arıkoğlu, şunları söyledi: "Fındık hasadı tamamlandıktan sonra, fındık filiz güvesi zararı görülen yerlerde mücadelesi de yapılır. Mayıs böceği larvaları ile ilaçlı mücadeleye Eylül- Ekim aylarında başlanır. Amerikan beyaz kelebeğinin yoğun olduğu yerlerde, Eylül ayında larvalar epidermis arasından çıkıp ağlarını örmeğe başladıkları veya yumurta kümelerindeki bütün yumurtalar açıldığı zaman ilaçlama yapılmalıdır."