Balkan-Rumeli Türkleri Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Sezai Onaran, Samsun'da bulunan Balkan Türkleri Derneği'nin öncülüğünde kurulması düşünülen federasyon çalışmalarına desteğe hazır olduklarını ifade etti.

BÜYÜK GÜÇ OLUR

Konferasyon olarak bu kararı alan mercilere başarı dileyen Onaran, "Balkan ve Rumeli'den gelen Türklerin kurduğu 26 derneği temsil eden 10 federasyondan oluşan Balkan Rumeli Türkleri Federasyonu olarak Samsun'da bulunan Balkan Türkleri Derneği'nin öncülüğünde kurulması düşünülen federasyon çalışmalarında başarılar dileriz. Seçimsiz olağanüstü genel kurul neticesinde federasyon kurma kararı alan Balkan Türkleri Derneği üyelerini ve yönetim kurulunu tebrik ederiz. Konfederasyon olarak destek vermeye hazırız" dedi.

ORTAK AKIL ÖNEMLİ

Onaran, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Balkan-Rumeli Türkleri Konfederasyonu yönetim kurulu üyesi ve sivil toplum kuruluşlarında görev yapan biri olarak kendilerine şu tavsiyeleri sunmak isterim: 'Küçük olsun benim olsun değil, büyük olsun hepimizin olsun' diyelim. Hep birlikte, güçlü, paylaşımcı, birleştirici olunmalı ve ortak akla önem verilmelidir."