MTSO'da 2017 yılı Mart, Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında düzenlenen eğitimlere katılan kursiyerler için toplu sertifika töreni düzenlendi. MTSO'da gerçekleştirilen törende 118 girişimci adayı sertifikasını aldı. Sertifika alan kursiyerlerin yüzde 10'u ise kendi işyerini açtı.
Törene, MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı Başkanı Sadık Çağatay Güneş, KOSGEB Mersin Müdürü Danyal Peker ve kursiyerler katıldı. KOSGEB Mersin Müdürü Peker, törende yaptığı konuşmada, KOSGEB'in girişimcilik eğitimlerine 2010 yılında başladığını hatırlatarak, bugüne kadar Türkiye genelinde eğitim alan kişi sayısının 500 bini aştığını söyledi. Mersin'de girişimcilik eğitimi alan kişi sayısının ise 10 binin üzerinde olduğunu kaydeden Peker, 'Girişimcilik bir ülkenin kalkınma motorudur. Açılan bu iş yerlerinin ayakta kalması, katma değerli ürünler üreterek istihdamı arttırması bizim için çok değerli. Bizim sadece itici güç olduğumuzu, belirleyicinin ve ana unsurun siz olduğunuzu unutmayın. İşinizin gelişmesi, büyümesi için ne yapabilirim sorusunu kendinize sürekli sorun. Yeni girişimcilerimize bu şehir, bu ülke için katma değer, istihdam yaratmaya çalışın diyorum. Yeni kurulan işletmelerimizin KOBİGEL, AR-GE desteklerimizi kullanarak daha da büyümelerini temenni ediyorum' dedi.
Girişimcilere verilen desteklere de değinen Peker, geçen yıl 300'e yakın girişimciye KOSGEB desteği verdiklerini ve bu yıl 8 ayda bu rakamı aştıklarını söyledi. KOSGEB KOBİGEL Destek Programı hakkında bilgi de veren Peker, 'İmalat sanayinde faaliyet gösteren firmalarımıza 300 bin TL geri ödemesiz, 700 bin TL ise geri ödemeli olmak üzere toplamda 1 milyon TL destek veriyoruz. Bu alandaki çağrımız 20 Ekim'de sona erecek' diye konuştu.
Girişimcilik eğitmeni Hatice İğde ise girişimciliğin sadece bir başlangıç olduğunu ve yenilikçiliği de içine alarak devam etmesi gerektiğini vurgulayarak, 'Ülkemizin, bölgemizin ve kendinizin gelişimi şimdi attığınız taşların doğru yere, doğru katma değere ulaşmasına bağlı. KOSGEB'e güvenin ama sadece KOSGEB'e güvenerek iş yeri açmayın. Çünkü güç girişimcinin kendisine bağlı. İşletmenizde her şey başınıza gelebilir. Önlem alma, ileriyi görme kabiliyetimiz olması gerekiyor' ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları dağıtıldı.