Samsunspor yönetim kurulu üyeleri, teknik ekip ve sporcular yapımı süren 33 bin 919 kişilik Samsun 19 Mayıs Stadyumu'nu gezdi. Başkan Erkut Tutu, çalışmaların çok iyi gittiğini ve stadın Ağustos ayında maç oynanabilecek hale geleceğini ifade etti

YÜZDE 77'Sİ BİTTİ
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Tekkeköy'e yaptırılan Samsun 19 Mayıs Stadı'nın yüzde 77'lik bölümünün bittiği ifade edildi. 140 bin metrekare alanda yapılan stadyum, restoranları, alışveriş merkezi ve locaları ile bir yaşam merkezi haline gelecek. UEFA 2020 standartlarına göre yapılan stadın inşaatının çatı bölümünde kilit geçme imalatı devam ederken, çelik malzemelerdeki boya ve rötuş işlemlerine de başlandı. Merdiven korkuluğu, cam, kapı, ahşap, ve granit tezgah imalatları süren inşaatın dış cephe malzemesiyle ilgili onayın da uzmanlardan alındığı ifade edildi. Dış cephe modüler sistem panelleri ile koltuk imalatı önümüzdeki hafta başlıyor. Taraftarların koltukları kırarak sahaya atmasını engellemek için tribünlere yerleştirilen koltukların sağlamlığı da test edildi. Ayrıca localarla ilgili de büyük mesafe kat edildi.

SAMSUN'A YAKIŞIR STAT
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, bu dev yatırımla ilgili, "Türkiye'de 8 tanesi proje aşamasında olan 29 stat projemizden 5 tanesi bitti, diğerlerinin inşaatı devam ediyor. Samsun, Eskişehir, Gaziantep ve Sivas statları bu yıl bitiyor. Bu statların toplam maliyetleri 3 milyar TL'nin üzerinde. Statlar sadece futbol amaçlı olarak kullanılan, iki haftada bir maç yapılacak yerler değil de, restoranları, alışveriş merkezi ve locaları ile her gün kullanılabilecek, yaşayan bir stat diye tabir ettiğimiz bir spor tesisi olarak hayata geçirilecek. Statlarımız kulüplerimize maddi gelir sağlayacak mekanlarıyla da ön plana çıkıyor. Samsun'a yakışır bir stat kazandırıyoruz. Ümit ediyoruz ki önümüzdeki sezondan itibaren yeni stadımız Samsun halkının hizmetinde olacak. Gece gündüz demeden çalışan ve emeğe geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

STADI GEZDİLER


Samsunspor yönetim kurulu üyeleri, teknik ekip ve sporcuları da dün yapımı süren stadı gezdi. Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar da Kırmızı- Beyazlılara eşlik ederken, futbolcular stattan oldukça etkilendi. Oyun sahası, locaları ve tribünleri gezen Kırmızı- Beyazlılar, stadın ağustos ayında maç oynanabilir düzeyde olacağının müjdesini de aldı. Samsunspor Başkanı Erkut Tutu, "Bakanımız Akif Çağatay Kılıç'ın önderliğinde Samsun şehri güzel bir stada kavuşacak. Türkiye'ye yapılan her stat birbirinden güzel ama dış görüntüsüyle, içinde yapılacak aktiviteleri, locaları ve kullanım alanlarıyla Samsun stadı güzel bir stat olacak. Dışarıdan herkes çalışmaların yavaş gittiğini söylese de, önümüzdeki sezon maçlarımızı burada oynayacağız. Sizlerin de gördüğü gibi statta, hummalı bir çalışma devam ediyor" diye konuştu.

BÜYÜK BİR GELİR KAPISI


Başkan Tutu, "Bu stat 33 bin 919 kişilik, şu anki stadımız ise 16 bin kişi civarında. Mevcut stadın iki misli bir seyirci kapasitesi olacak. Bu başlı başına bir gelir demektir. Burada 11 bin metrekare kapalı bir alışveriş merkezi yapılacak. 54 locamız var. Bu da büyük bir gelir kapısı. Her anlamda bu stat Samsunspor'a büyük şeyler katacak. Stadın bitirilmesi bakanlık tarafından kullanım hakkı doğacak. Her ilde olduğu gibi burada da ilk kullanım hakkı Samsunspor'a ait. Ya maçlık, ya sezonluk ya da Milli takım üzerinden bu stadı kiralayacağız. Burası Samsunsor'un en büyük gelir kapısı olacak. Bu fırsatı iyi bir şekilde değerlendirmek istiyoruz. Statta gece mesaisi de başladı. Mayısın 15'i itibariyle de zemin çalışmalarının başlayacağı ifade ediliyor. Rulo çim sistemiyle zemin yeşerecek ve ağustos ayında maç oynanır hale gelecek" dedi.

BAKAN KILIÇ'A TEŞEKKÜR...
Samsunspor Başkanı Erkut Tutu, "Sayın Bakanımız Akif Çağatay Kılıç'a Gençlik ve Spor bakanlığında stadımızın yapımını takip eden genel müdür ve yardımcılarına, bürokratlara ve statta çalışanlara emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

HAYRAN KALDILAR...
Stadı gezerek hem bu dev tesisin son halini gören hem de çalışmaları yerinde izleyen futbolcular, hayranlıklarını gizleyemedi. Birçok futbolcu önümüzdeki sezon da burada oynayacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Selçuk KAYA