Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Tunceli'de şehit olan ve memleketi Samsun'da 23 Nisan'da toprağa verilen Jandarma Er Özkan Özden'in adının, akrabalarının yaşadığı Ortasöğütlü Mahallesi'nde yapacakları bir parka verileceğini açıkladı.

ÜLKENİN BİRLİĞİ İÇİN ŞEHİT OLDU
Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, beraberinde Zabıta Müdürü Mesut Şahin ile birlikte Şehit Jandarma Er Özkan Özden'in babaevine taziye ziyaretinde bulundu. Şehidin babası Rasim Özden ve annesi Süriye Özden'e başsağlığı dileyen Başkan Kul, "Bu ülke çok canlar verdi, çok kanlar aktı. Bunun bedelini fazlasıyla geçmişte ödedik ve hala da ödüyoruz. Özkan Özden kardeşimiz, bu ülkenin birliği, bütünlüğü için canını vermiştir. Huzur içinde, nur içinde yatsın. Allah'ın sevgili kuluymuş, O'nu şehitlik mertebesine yükseltti. Biz de şehidimizin adını ilçemizde layığıyla yaşatmak adına üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz. Allah sabırlar versin' dedi.

ADI SONSUZA DEK YAŞAYACAK
İlçenin Ortasöğütlü Mahallesi'nde inşa edecekleri parka şehidin adını vereceklerini açıklayan Kul, "Öncelikle Samsunlu hemşehrilerimize çok teşekkür ediyorum. Binlerce vatandaşımız şehidine sahip çıkarak tek beden, tek yürek olduğumuzu gösterdi. Biz de şehidimize manevi görevimizi yerine getirmek için Ortasöğütlü Mahallesi'nde park yapmaya karar verdik. Gözünü kırpmadan can veren şehitlerimize saygımızı, onların adını yaşatarak göstermek istiyoruz. Aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, terörün her türlüsünü lanetliyoruz" ifadelerini kullandı.

BİZLERİ ONURLANDIRDI
Şehit babası Rasim Özden de, "Oğlumun isminin bu şekilde yaşatılması bizleri onurlandırdı, acımızı az da olsa hafifletti. Bu güzel ve anlamlı kararından dolayı Terme Belediye Başkanımız Şenol Kul'a ailem adına teşekkür ediyorum" diye konuştu.