'Karaelmas Fen ve Mühendislik Dergisi' fen ve mühendislik bilimleri alanında çalışan bilim insanlarını bir çatı altında toplamak, bu bilim dalları ile ilgili bilimsel araştırmaların tanıtılması ve yayılmasına çalışmak amacıyla 2010 yılında BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer'in öncülüğünde BEÜ'nün bir yayın organı olarak hazırlanmaya başlandı. Yaklaşık bir yıl gibi kısa bir sürede derginin tüm süreçleri tamamlanarak 15 Haziran 2011 tarihinde ilk sayısı basıldı. Basım tarihinden bu yana diğer sayıları yayınlanmıştır. Dergide fen ve mühendislik alanlarıyla ilişkili konularda Türkçe veya İngilizce yazılmış makaleler yayınlanıyor.
Karaelmas Fen ve Mühendislik Dergisi Editörü Prof. Dr. Kemal Büyükgüzel, derginin uluslar arası yayın kurulu, alanlarında öncülük eden seçkin bilim insanlarından oluştuğunu belirterek şunları söyledi:
'Karaelmas Fen ve Mühendislik Dergisi (Karaelmas Science and Engineering Journal) Fen ve Mühendislik Bilimleri, Temel Sağlık Bilimleri ve Eğitim Bilimleri (Biyoloji Eğitimi, Kimya Eğitimi, Fizik Eğitimi, Matematik Eğitimi) alanlarında yapılan özgün araştırma makalelerini, derlemeleri, kısa makaleleri, teknik notları, kitap eleştirileri ve bilimsel nitelikli editöre mektupları yayınlayan uluslararası hakemli bir dergidir. Dergimiz 2016 yılından itibaren TÜBİTAK/ULAKBİM Mühendislik ve Temel Bilimler Veri Tabanı Dergi Listesince dizinlenmektedir. Ayrıca Ebsco, Doaj, JISRAF ve Araştirmax tarafından da dizinlenmektedir. Derginin uluslar arası yayın kurulu, alanlarında öncülük eden seçkin bilim insanlarından oluşmaktadır. Dergi haziran ve aralık aylarında olmak üzere yılda iki kez yayınlanmakta olup http://fbd.beun.edu.tr internet adresi üzerinden takip edilebilir. Dergimizin sayıları ülkemizdeki tüm üniversitelerin Fen Fakülteleri, Fen ve Edebiyat Fakülteleri, Mühendislik Fakülteleri, Ziraat Fakülteleri ile orman fakülteleri Dekanlıklarına, YÖK, TÜBİTAK-ULAKBİM'e, çok sayıda kütüphane ve derneğe, ayrıca uluslararası hakem kurulu üyelerine gönderilmektedir. Karaelmas Fen ve Mühendislik Dergisi alan indekslerinde taranan pek çok diğer dergi gibi günümüzde 'akademik yükselme ya da kadroya atanma koşullarını yerine getiren eserleri yayınlayan dergi' konumuna gelmiş olup, dergimize sunulan makale sayısı, 2016 yılından itibaren büyük bir artışla günde ortalama on makaleye ulaşmıştır. Dergimizin özgörevi gereği, Türkiye'deki fen ve mühendislik alanındaki önemli araştırma sonuçlarını konusunda uzman kişilerin değerlendirmelerinden sonra, tüm bilim insanlarına duyurabilmek birincil hedefimiz olmuştur. Üniversitemizin önemli yayınlarından biri olan 'Karaelmas Fen ve Mühendislik Dergisi'nin kaliteden ödün vermeden yedinci yılına (14 sayı) ulaşmasında desteklerini esirgemeyen Rektörümüz sayın Prof. Dr. Mahmut Özer'e teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca, gerek alan editörlüğü, yayın kurulu üyeliği ve hakemlik yapan, gerekse eserlerini yayınlamak üzere dergimize gönderen araştırıcılara, dergimizin yayın hayatına ulaşmasında emeği geçen tüm bilim insanlarına teşekkür ediyorum.'

BEÜ Karaelmas Fen ve Mühendislik Dergisi 7. yılını doldurdu