13 madde gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısında Ak Parti İzmit İlçe Başkanı seçilen meclis üyesi Hasan Ayaz da son kez hazır bulundu. İzmit Belediye Meclisi'nde Makedonya-Kosova'da yaşayan Türkler ile kardeşlik bağlarının güçlendirilmesi, bölgedeki kültürel mirasın yerinde incelenmesi, ortak örf, adet, gelenek ve manevi bağların kuvvetlendirilmesi amacıyla 45 din görevlisinin 5 kişilik belediye temsil heyetiyle birlikte 26-29 Ekim tarihler arasında kültür gezisine gitmeleri, ulaşım, konaklama ve yeme içme giderlerinin belediyece karşılanması teklifi oy çokluğu ile kabul edildi.
Toplantıda Ukrayna Kherson Belediyesi ve İzmit Belediyesi arasındaki kültürel, ekonomik ve sosyal ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla yapılabilecek işbirliği çalışmaları değerlendirildi. Kherson Belediyesi ve İzmit Belediyesi arasında kardeş şehir ilişkisinin kurulması ve çalışmaların başlatılması teklifi ile ilgili Kültür Turizm ve Sanat Komisyonunun raporu da görüşülerek oy çokluğu ile kabul edildi.
Belediye meclisinde mahallelerde yapılacak hizmetlerin daha verimli ve programlı olması açısından hizmet yapılacak mahallenin yaş oranları, suç oranları, gelir durumları ve boşanma oranlarının bir araştırma ile öncelikle pilot bölge olarak belirlenecek beş mahalleden başlanması, yapılacak hizmetlerin bu kriterlere göre dağıtılması teklifi Kırsal Hizmetler ve İsimlendirme Komisyonunun raporları da görüşülerek kabul edildi.
Meclis toplantısında veda konuşması yapan Hasan Ayaz, 'Siyasette merdivenler inişli çıkışlıdır. Allah yar ve yardımcımız olsun. Mecliste son toplantım. Benim için güzel bir deneyim oldu. Belediyecilik anlamında ufuk açıcı bilgiler aldım. İnsana değer verip yaşatmak, güzellikleri paylaşmak önemli. Siyaset yaparken tabutun altına bir kişi daha fazla girsin diye çalışıyoruz. Allah çıkmış olduğumuz bu yolda yardım etsin. İzmit'i seviyoruz. İnşallah bundan sonra da İzmit için güzel işler yapacağız. Meclis üyeliğinden istifa ediyoruz. Sizleri seviyoruz. Teşkilat siyasetiyle devam edeceğiz' şeklinde konuştu.
Başkan Doğan'da Hasan Ayaz'a katkıları için teşekkür ederek, 'Yeni hizmet yolunuzda Allah yar ve yardımcınız olsun' dedi.

İzmit Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısı gerçekleşti